Τηλεφωνική συνομιλία Ντ. Τραμπ – Μουν Τζέι-ιν για την Βόρεια Κορέα

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν κι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προγραμματίζουν να συζητήσουν για την επικείμενη συνάντηση μεταξύ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σύντομα, όπως δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Νοτιοκορεάτη προέδρου.
Η δεύτερη συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Κιμ θα πραγματοποιηθεί στο Ανόι στις 27-28 Φεβρουαρίου.
“Η συζήτηση για την διάσκεψη ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας θα γίνει σύντομα,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος στην διάρκεια μιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων, τονίζοντας ότι θα πρόκειται για μια τηλεφωνική επικοινωνία.
Η Σεούλ θα αυξήσει την οικονομική συνεισφορά για την διατήρηση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Κορεατική Χερσόνησο
Η Νότια Κορέα συμφώνησε να αυξήσει φέτος την καταβολή χρημάτων από την μεριά της κατά 8,2% για την κάλυψη των οικονομικών δαπανών, που σχετίζονται με την διατήρηση της ανάπτυξης των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο έδαφος της, συμβάλλοντας σημαντικά στον συντονισμό των ενεργειών για την επικείμενη συνάντηση μεταξύ του προέδρου Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Η συμφωνία αυτή, πρέπει να επικυρωθεί από το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας και προβλέπει ότι η Σεούλ θα καταβάλει το ποσό των 890 εκατομμυρίων δολαρίων για την διατήρηση της επιχειρησιακής ανάπτυξης των 28.500 Αμερικανών στρατιωτών στο έδαφός της.
Μετά από αίτημα της Ουάσινγκτον, η διάρκεια της συμφωνίας είναι ενός έτους, σύμφωνα με το Yonhap που επικαλείται μία διπλωματική πηγή.
Σύμφωνα με την ίδια διπλωματική πηγή, η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει τις αμυντικές συνεισφορές των συμμάχων της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα