Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ολάντ για το ελληνικό χρέος

tsipras-olant-eurokinissiΤην πολιτική στήριξη του Παρισιού στη συνεδρίαση του Eurogroup της ερχόμενης Τρίτης σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για την διευθέτηση του χρέους ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία.

Οι δύο ηγέτες θα τα έλεγαν σήμερα δια ζώσης στη Ρώμη, στη συνάντηση αρχηγών κρατών-πρωθυπουργών που προέρχονται από σοσιαλιστικά κόμματα. Ωστόσο,η συνάντηση αναβλήθηκε σε ένδειξη πένθους για την αεροπορική τραγωδία στη Μεσόγειο.

Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, τηλεφώνησε στον Γάλλο πρόεδρο και τού ζήτησε να στηρίξει η Γαλλία τις ελληνικές θέσεις για αποφασιστικές λύσεις στην διευθέτηση του ελληνικού χρέους, καθώς η διαπραγμάτευση παραμένει ανοιχτή και δεν διαφαίνεται, προσώρας, λύση στο Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας Τσίπρα-Ολάντ «βρέθηκαν οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του Eurogroup στις 24 Μαΐου 2016».

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «ο πρόεδρος Ολάντ εξέφρασε στον πρωθυπουργό τις ευχαριστίες του για την άμεση κινητοποίηση ελληνικών δυνάμεων έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο Θάλασσα
μετά την συντριβή του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που εκτελούσε
την πτήση Παρίσι-Κάιρο».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα