Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Αναστασιάδη Α.Φ. Αλ Σίσι

Με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, στη διάρκεια της οποίας εξέθεσε λεπτομερώς τα όσα συνέβησαν στη Διάσκεψη για την Κύπρο, στο Κραν Μοντανά.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την ετοιμότητα και την πολιτική του βούληση να συνεχίσει τις προσπάθειες για επίλυση Κυπριακού στο πλαίσιο και τις παραμέτρους που καθόρισε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Σίσι ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ενημέρωση και επισήμανε ότι στέκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και στο πλαίσιο της επικείμενης Προεδρίας της χώρας του στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών από τον Αύγουστο μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι ο Αιγύπτιος Πρόεδρος αποδέχθηκε πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για πραγματοποίηση διμερούς συνάντησης την προηγούμενη της τριμερούς συνάντησης κορυφής, Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα