Τηλεφωνική επικοινωνία Μουν-Τραμπ πριν από την ιστορική συνάντηση με τον Κιμ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε Ιν, είχε ο Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα πριν από την ιστορική συνάντηση κορυφής που θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στη Σιγκαπούρη.

Όπως μετάδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα αποπυρηνικοποίησης. Σύμφωνα με το Yonhap, ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος δήλωσε πως η επικείμενη σύνοδος κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας θα σημάνει μόνο την έναρξη μιας «μακράς διαδικασίας».

«Η βαθιά ριζωμένη εχθρική σχέση και το θέμα με τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας δεν μπορούν να επιλυθούν μόνο με μια πράξη σε μια συνάντηση μεταξύ ηγετών», είπε ο Μουν σε εβδομαδιαία συνάντηση που είχε με ανώτατους συμβούλους του.

«Ακόμη και μετά την έναρξη του διαλόγου από τους δύο ηγέτες, θα χρειαστούμε μια μακρά διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει έναν χρόνο, δύο χρόνια ή και περισσότερο ακόμη προκειμένου να επιλυθούν πλήρως τα θέματα», πρόσθεσε ο Μουν.

Ωστόσο ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος εξέφρασε αισιοδοξία λέγοντας: «Τρέφω τόσο την προσδοκία όσο και την ελπίδα πως η αυριανή συνάντηση κορυφής θα είναι μια επιτυχία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα