Τηλεφωνική επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη – Γ. Γκολντάμερ

Προτάσεις για ένα νέο πλαίσιο πολιτικής προστασίας και όχι διερεύνηση ευθυνών για τα αίτια της τραγωδίας στο Μάτι θα είναι το έργο του καθηγητή Γκολντάμερ. Αυτό διευκρίνισε ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, μετά από αίτημά του, και αφού είχε σημειώσει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι θα αναλάβει το έργο που του προτάθηκε εφόσον συναινέσει και ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συγκεκριμένα στην απογευματινή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον καθηγητή Δρ. Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν προτίθεται να διερευνήσει -πόσο μάλλον να καταλογίσει- ευθύνες για τα αίτια της τραγωδίας στο Μάτι, καθώς αυτό ανήκει στην αρμοδιότητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζοντας αυτονόητη αυτή τη διευκρίνιση, ζήτησε από τον κ. Γκόλνταμερ να επιλέξει εκείνος τους συνεργάτες του και ενημερώνοντας τον πως μια ανάλογη επιτροπή έχει ήδη συσταθεί με πρωτοβουλία του υπό τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Συνολάκη, του είπε ότι αναμένει με ενδιαφέρον τις προτάσεις του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα