Τηλεοπτικό διάγγελμα Trump απόψε για την πολιτική σε Αφγανιστάν – Πακιστάν

Ο Donald Trump παρουσιάζει απόψε την πολιτική για Αφγανιστάν – Πακιστάν με τηλεοπτικό διάγγελμα
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται απόψε το πρώτο τηλεοπτικό διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου Donald Trump από τον περασμένο Φεβρουάριο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, το διάγγελμα θα μεταδοθεί ζωντανά από το Φορτ Μάιερ της Βιρτζίνια, κοντά στην Ουάσιγκτον.

Μετά από μία ιδιαίτερα έντονη εβδομάδα κατά την οποία δέχθηκε σκληρές επιθέσεις για τη στάση που τήρησε αναφορικά με τους εθνικιστές στα επεισόδια της Βιρτζίνια, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ο Donald Trump αποφάσισε να απευθυνθεί -για τρίτη φορά από τότε που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ- στον αμερικανικό λαό και να “ξεδιπλώσει” την πολιτική του στο Αφγανιστάν κι ευρύτερα στην περιοχή της Νότιας Ασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το CNBC, στην ομιλία του απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει μικρή ενίσχυση των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, όπως του έχουν εισηγηθεί οι σύμβουλοί του.

Προς το παρόν, τα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στην περιοχή υπολογίζονται σε περίπου 8.400.

Η ομιλία Trump για την πολιτική που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ στη Νότια Ασία αναμένεται εδώ και καιρό κι ένας λόγος που καθυστέρησε φαίνεται να ήταν η άρνηση του προέδρου να αποδεχθεί ότι πρέπει να εξεταστεί στο σύνολό της η πολιτική των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Πακιστάν, πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για το Αφγανιστάν.

Να σημειωθεί πως ο Donald Trump δεν έκρυψε ποτέ την ανησυχία του σχετικά με τον πολυετή πόλεμο στο Αφγανιστάν. «Δεν κερδίζουμε» είχε πει στους συμβούλους του στα μέσα Ιουλίου.

Σύμφωνα με αμερικανικές εκτιμήσεις, οι ΗΠΑ ελέγχουν λιγότερο από το 60% του Αφγανιστάν.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα