Τηλεδιάσκεψη Τσακαλώτου για να κλείσουν τα προαπαιτούμενα

395ffe1b9ea-5494-42ea-92fe-7fe0c5c67988Μία εβδομάδα διορία έχει το οικονομικό επιτελείο για να κλείσει τις εκκρεμότητες με τους δανειστές, προκειμένου να εκκινήσουν οι διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει εντός της ημέρας τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς, με τις πληροφορίες να θέλουν την ελληνική πλευρά να προσέρχεται στη συνεδρίαση προτείνοντας λύσεις τόσο για την απελευθέρωση πώλησης των «κόκκινων» δανείων με εγγύηση του δημοσίου, όσο και για ισοδύναμα για να μην ισχύσει η αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ.

Η επίλυση των θεμάτων αυτών, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, θα γίνει πιθανότατα με τροπολογίες που θα έρθουν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, ωστόσο στο Μαξίμου δεν αποκλείουν τη λύση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ – όπως σημειώνουν – η εκταμίευση της δόσης μπορεί να προηγηθεί της νομικής διευθέτησης των θεμάτων.

Οι αποφάσεις πάρθηκαν στη σύσκεψη διαρκείας του Σαββάτου στο Μαξίμου όπου την πόρτα του γραφείου του Πρωθυπουργού πέρασαν πολλοί υπουργοί, εμπλεκόμενοι και μη με τα προαπαιτούμενα, αφού πλην της αξιολόγησης αντικείμενο διαβουλεύσεων είναι και η «θερινή αντεπίθεση» της κυβέρνησης, τόσο σε νομοθετικό και κομματικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας μετά τη γκρίνια που έφερε η «φοροεπίθεση».

Από Δευτέρα αναμένεται η κατάθεση στη Βουλή του νέου αναπτυξιακού νόμου, ώστε να «ανοίξει» ο δρόμος για επενδύσεις που βρίσκονται εδώ και καιρό στον «προθάλαμο», αναμένοντας το κλείσιμο της αξιολόγησης και καλύτερες ευκαιρίες χρηματοδότησης που θα προσφέρει ο νόμος.

Έπεται το πολυνομοσχέδιο (3 σε 1) για τη φοροδιαφυγή και τον επαναπατρισμό (κίνητρα) του αδήλωτου χρήματος, για το πλαστικό χρήμα και για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Τα παραπάνω, με βάση τον σχεδιασμό του Μαξίμου, μαζί με την εκταμίευση της δόσης και την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, θα συμβάλλουν στην αλλαγή του οικονομικού κλίματος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα