Τζ.Λιού:Υπάρχει δρόμος μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησης-Κλ.Ρέγκλινγ:Θα μπορούσε να κλείσει εντός των επόμενων 4 εβδομάδων

uygbugkΟ πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δίνει μάχη στην Ευρώπη πραγματοποιώντας σειρά επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους,ενώ παράλληλα οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας έχουν μεταβεί στην Ουάσινγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.Την ίδια στιγμή οι υπουργοί Οικονομικών των ΗΠΑ και της Γαλλίας εμφανίζονται επιφυλακτικοί όσον αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα,στη συνάντηση που είχαν στην Ουάσινγκτον, ο Τζακ Λιου και ο Μισέλ Σαπέν, συζήτησαν για το ελληνικό θέμα, επισημαίνοντας πως πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση,αν και όπως δήλωσε ο  αμερικανός υπουργός Οικονομικών,”υπάρχει ακόμα δρόμος να καλυφθεί μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησης”.

AdTech AdΡέγκλινγ:Η εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα θα είναι μικρή

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ απαντώντας σε ερωτήσεις σε εκδήλωση του ινστιτούτου Brookings στις ΗΠΑ,δήλωσε ότι η εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα θα είναι μικρή, ίσως μικρότερη του 10% του συνολικού ύψους του προγράμματος, εκτίμησε .

H εμπλοκή του ίσως είναι συμβολική, αλλά είναι σημαντική η συμμετοχή του στο πρόγραμμα, υπογράμμισε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι η τρέχουσα αξιολόγηση θα μπορούσε να κλείσει εντός των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων.

Απέδωσε δε την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, σε “τεχνικά και πολιτικά δύσκολα ζητήματα”.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα