Τζ.Κέρι: Το Ισραήλ έχει επιδοθεί σε ένα «εξαντλητικό σχέδιο» ιδιοποίησης εδαφών στη Δυτική Όχθη

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρθηκε στις παραμέτρους που θεωρεί απαραίτητες για τη διευθέτηση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, σημειώνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί να σιωπά την ώρα που βλέπει την πιθανότητα για ειρήνη να χάνεται

Υπεραμύνθηκε της απόφασης να επιτραπεί η έγκριση απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία καλεί στον τερματισμό των εποικισμών του Ισραήλ προσθέτοντας ότι ο στόχος ήταν να συνεχίσει να υπάρχει η πιθανότητα επίτευξης μιας λύσης δύο κρατών.

Παράλληλα ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ κατηγόρησε το Ισραήλ πως έχει επιδοθεί σε ένα «εξαντλητικό σχέδιο» να ιδιοποιηθεί εδάφη στη Δυτική Όχθη.

«Παρά τις επίπονες προσπάθειες επί σειρά ετών, η λύση των δύο κρατών διατρέχει τώρα σοβαρό κίνδυνο», τόνισε ο Τζον Κέρι στην ομιλία του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Για λόγους «συνείδησης», πρόσθεσε, «δεν μπορούμε να μην κάνουμε τίποτε και να μην πούμε τίποτα όταν βλέπουμε την ελπίδα για την ειρήνη να απομακρύνεται».

Παράλληλα, τόνισε ότι η πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης υπέρ των εποίκων οδεύει στο «να σφραγίσει το μέλλον του Ισραήλ».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα