Τζόνσον: «Πάρτε το παράδειγμα της Ελλάδας και πείτε όχι στο ήπιο Brexit»

Το παράδειγμα της Ελλάδας χρησιμοποίησε ο Βρετανός πρώην υπουργός Εξωτερικών και ένθερμος υποστηρικτής του Brexit Μπόρις Τζόνσον προκειμένου να πείσει τους Βρετανούς ότι η χώρα δεν πρέπει να δεχτεί την ήπια έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένα ήπιο Brexit, όπως συμφωνήθηκε τον Ιούλιο στο Τσέκερς, επιμένει ο Τζόνσον, θα κάνει τη χώρα υποτακτική στην Ε.Ε. και θα επιτρέψει στις Βρυξέλλες να συνθλίψουν τη βρετανική οικονομία.

«Κοιτάξτε την ταπείνωση της Ελλάδας, ενός κράτους-μέλους της Ε.Ε.», σχολιάζει με νόημα ο πρώην υπουργός στην εβδομαδιαία του στήλη στην «Telegraph», υπογραμμίζοντας ότι η κρίση του ευρώ δεν έχει τελειώσει. Σύμφωνα με τον Τζόνσον, η Ελλάδα αποτελεί «ένα μάθημα της απόλυτης παραφροσύνης για όποια χώρα επιτρέπει να γίνεται αντικείμενο εκφοβισμού από τους Ευρωκράτες».

«Οδηγείστε σε οποιαδήποτε μεγάλη ελληνική πόλη, μακριά από τα τουριστικά μέρη. Πίσω από κάθε σπασμένο παράθυρο θα δείτε την καταστροφή της ελληνική βιομηχανίας», σχολιάζει ο Τζόνσον για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι «στα αντιεξουσιαστικά γκράφιτι θα δείτε την οργή μίας χαμένης γενιάς νέων ανθρώπων που ακόμη πιστεύουν ότι δεν έχουν ελπίδα να βρουν δουλειά».

Η ανεργία εξακολουθεί να κυμαίνεται στο 20% και ένα 35% ζει στα όρια της φτώχειας, παρά τις μεταρρυθμίσεις, προσθέτει ο πρώην υπουργός, επιμένοντας ότι η κατάσταση αυτή είναι λάθος της Ε.Ε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα