Τζον ΜακΚέιν: Το διάταγμα Τραμπ περί μετανάστευσης «προκαλεί σύγχυση, εγείρει ερωτήματα»

Ο γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν δήλωσε σήμερα ότι το διάταγμα του Ντόναλαντ Τραμπ περί μετανάστευσης και αφορά επτά μουσουλμανικές χώρες «προκαλεί σύγχυση» και εγείρει σειρά ερωτημάτων.

«Πρόκειται για μία διαδικασία που προκαλεί μεγάλη σύγχυση», δήλωσε ο αμερικανός γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας στην εκπομπή του CBS «Face the Nation», προσθέτοντας ότι το πιθανότερο είναι ότι το διάταγμα Τραμπ θα δώσει στο Ισλαμικό Κράτος ευκαιρία για περισσότερη προπαγάνδα. Ο γερουσιαστής αναρωτήθηκε επίσης γιατί στις χώρες αυτές περιλαμβάνεται το Ιράκ όπου οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ μάχονται στο πλευρό των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Τζον ΜακΚέιν εξέφρασε την ανησυχία του για τη συμμετοχή στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ του Στιβ Μπάνον, γνωστού ως επικεφαλής του ακροδεξιού ενημερωτικού site Breitbart News, πριν γίνει επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ και στη συνέχεια σύμβουλος στρατηγικής του νέου ενοίκου του Λευκού Οίκου. Ο αμερικανός γερουσιαστής δήλωσε ότι το γεγονός αυτό «αφίσταται (της σύνθεσης) οποιουδήποτε Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στην Ιστορία» των ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα