Τζιχαντιστής γνωστός στις αρχές ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί

Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν το πρωί στο αεροδρόμιο Ορλί στο Παρίσι, ενώ όπως δείχνουν video που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, κάποιοι τερματικοί σταθμοί εκκενώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές.
Η γαλλική αστυνομία επιβεβαίωσε μέσω Twitter ότι είναι σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση ενώ ζητά να μην εισέρχονται επιβάτες σε μια ορισμένη περίμετρο από το σημείο που έχει αποκλειστεί.
Ένας άνδρας σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ορλί, νότια του Παρισιού, αφού προηγουμένως είχε υφαρπάξει το όπλο γυναίκας στρατιωτικού, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών.
Γύρω στις 09:30 (ώρα Ελλάδας), «ένας άνδρας υφάρπαξε ένα όπλο από μία στρατιωτικό και στη συνέχεια κατέφυγε μέσα σε ένα κατάστημα του αεροδρομίου, πριν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Δεν υπήρξαν τραυματίες, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή, και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αεροδρόμιο εκκενώθηκε.
Ο δυτικός τερματικός σταθμός του αεροδρομίου Ορλί, άνοιξε και πάλι τις πύλες του το μεσημέρι, ενώ ο νότιος τερματικός σταθμός, όπου σημειώθηκε η επίθεση, παραμένει εν μέρει κλειστός, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εταιρία Αεροδρόμια του Παρισιού.
«Όσον αφορά το Ορλί-Δυτικά, ο τερματικός σταθμός έχει ανοίξει και πάλι άρα η κυκλοφορία θα επαναληφθεί σταδιακά«, δήλωσε στο Europe 1 ο διευθύνων σύμβουλος της ADP, Ογκουστίν ντε Ρομανέ. Στο Ορλί-Νότια «οι αφίξεις θα μπορούν και πάλι να πραγματοποιηθούν, αλλά για τις αναχωρήσεις πρέπει να περιμένουμε κάποιες ώρες προτού ανοίξει και πάλι ο τερματικός σταθμός«, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας άνδρας δέχτηκε πυρά όταν προσπάθησε να αρπάξει το όπλο ενός στρατιώτη. Ο άνδρας είναι νεκρός.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν απομονώσει μεγάλη περίμετρο γύρω από τη νότια πτέρυγα του αεροδρομίου. 

Στο αεροδρόμιο κατέφθασε και η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID » και πυροτεχνουργοί για να εξακριβώσουν κατά πόσο ο δράστης φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, εάν είχε συνεργάτες και προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια όλων των χώρων του αεροδρομίου.

Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στο πτώμα του άνδρα.
Στο Ορλί έφθασε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ υπάρχει περίπτωση να μεταβεί και ο υπουργός Άμυνας.

Η αστυνομία ερευνά κατά πόσο υπάρχει σχέση ανάμεσα στο επεισόδιο στο Ορλί και σε ένα περιστατικό που συνέβη το πρωί στο βόρειο παρισινό προάστιο του Σεν Ντενί.

Γύρω στις 6:00 το πρωί (τοπική ώρα), τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο Renault Clio στο Σεν Ντενί.

Ο οδηγός έδειξε τα χαρτιά του, αλλά έβγαλε συγχρόνως ένα όπλο με το οποίο απείλησε τους αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν από αυτούς.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψε στο Βιτρί, ένα άλλο νοτιοανατολικό προάστιο του Παρισιού. Εκεί έκλεψε ένα άλλο αυτοκίνητο, ένα Citroen Picasso, το οποίο αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου του Ορλί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα