Τζιχαντιστές ετοίμαζαν μακελειό στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας

i-italia-pire-omiro-apo-ta-xeria-twn-tzixantistwn.w_lΟι τρεις από αυτούς, Σύροι στην καταγωγή, έλαβαν απευθείας εντολή από το Ισλαμικό Κράτος να εξαπολύσουν τις επιθέσεις, στο Ντίσελντορφ – Αφού ταξίδεψε στην Ευρώπη μέσω της διαδρομής των προσφύγων από Τουρκία και Ελλάδα, ο τέταρτος ύποπτος πείστηκε να ενταχθεί στο «κόλπο»

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τις αρχές της Γερμανίας, με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι τρεις από αυτούς, Σύροι στην καταγωγή, έλαβαν απευθείας εντολή από το Ισλαμικό Κράτος να εξαπολύσουν τις επιθέσεις, στο Ντίσελντορφ. Αφού ταξίδεψε πίσω στην Ευρώπη μέσω της διαδρομής των προσφύγων από Τουρκία και Ελλάδα, οι τζιχαντιστές έπεισαν και τον τέταρτο ύποπτο να ενταχθεί στο «κόλπο».

Μια δήλωση από το γραφείο της γερμανικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας, ανέφερε τους υπόπτους ως Χαμζά, 27 ετών, Μαχούντ 25 ετών και Αμπντ Αραχμάν 31 ετών, και διευκρίνιζε ότι είχαν τεθεί υπό κράτηση σε τρία διαφορετικά κράτη, ενώ τα σπίτια τους είχαν ερευνηθεί εξονυχιστικά. Ένας άλλος 25χρονος, ο Σάλεχ, είναι ήδη υπό κράτηση στη Γαλλία.

Αυτός και ο Χάμζα εντάχθηκαν στις δυνάμεις του ISIS στη Συρία, την άνοιξη του 2014 και τους δόθηκε εντολή, από ανώτερη ηγεσία της ομάδας, να πραγματοποιήσουν επίθεση στην παλιά πόλη του Ντίσελντορφ, είπαν οι εισαγγελείς. Σχεδίαζαν να αναπτύξουν δύο βομβιστές αυτοκτονίας στην οδό Χάινριχ-Χάινε-Αλέ, ενώ περισσότεροι τζιχαντιστές θα σκότωναν όσο το δυνατόν περισσότερους περαστικούς, με όπλα και εκρηκτικά. Η φερόμενη συνωμοσία αντικατοπτρίζει τη μορφή των επιθέσεων του ISIS στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν και βομβιστές αυτοκτονίας, αλλά και ένοπλοι φορώντας εκρηκτικά γιλέκα.

Ο Σαλέχ και ο Χάμζα ταξίδεψαν πίσω στη Γερμανία μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας το περασμένο έτος, με την έγκριση από τους ηγέτες του ISIS και έπεισαν τον Μαχούντ να ενταχθεί στην «ομάδα τους» τον Ιανουάριο. Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Αμπντ Αραχμάν ήρθε σε επαφή με το συγκεκριμένο πυρήνα τον ίδιο μήνα, αφού είχε σταλεί ξεχωριστά στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2014. Είναι γνωστό ότι είχε κατασκευάσει εκρηκτικές ζώνες και χειροβομβίδες για την Τζαμπάτ αλ-Νούσρα στη Συρία το 2013, όταν η τρομοκρατική ομάδα ήταν μια φατρία του προκατόχου του ISIS στην περιοχή, της αλ-Κάιντα στο Ιράκ.

Ο Σάλεχ αποκάλυψε το όλο σχέδιο στη γαλλική εισαγγελία στο Παρίσι την 1η Φεβρουαρίου και κρατείται προφυλακισμένος εν όψει της έκδοσής του στη Γερμανία. «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο κατηγορούμενος είχε ήδη αρχίσει η εφαρμογή του σχεδίου επίθεσης τους», δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του ομοσπονδιακού εισαγγελέα και διευκρίνισε ότι «οι συλλήψεις δεν σχετίζονται με την επικείμενη ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (UEFA Euro 2016) στη Γαλλία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα