Τζεντιλόνι: Να μετατραπεί η μετανάστευση, από παράτυπο, σε νόμιμο φαινόμενο

H ιταλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την γραμμή της υπέρ ευκολότερων επαναπατρισμών των παράτυπων μεταναστών και για γρηγορότερη χορήγηση του δικαιώματος ασύλου, μέσω μιας επίσημης απόφασης που ελήφθη νωρίτερα την Παρασκευή.

Στόχος είναι «να μετατραπεί η μετανάστευση, από παράτυπο φαινόμενο το οποίο διαχειρίζονται εγκληματικές οργανώσεις, σε νόμιμο φαινόμενο με ελεγχόμενες και ασφαλείς αφίξεις στην Ιταλία», τόνισε ο πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι. Κατέστησε επίσης σαφές ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία αναγνώρισης του δικαιώματος ασύλου, με πιο διαφανείς διαδικασίες υποδοχής, αλλά και ότι θα διευκολυνθεί ο επαναπατρισμός των μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο.

«Από την Ευρώπη αναμένουμε μεγαλύτερη διάθεση και πολλές άλλες αποφάσεις, οι οποίες να επιτρέψουν την πραγματική εφαρμογή της κοινήςυποχρέωσης της υποδοχής» δήλωσε ακόμη ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Στόχος της ιταλικής κυβέρνησης είναι να μειωθούν οι διαστάσεις των κέντρων υποδοχής μεταναστών, με πιο πρόθυμη συνεργασία εκ μέρους όλης της τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα