Τζανακόπουλος: H επιτροπή προϋπολογισμού της Βουλής «μοιάζει να λειτουργεί περισσότερο πολιτικά»

Η δήλωση του επικεφαλής της επιτροπής προϋπολογισμού της Βουλής μεταξύ άλλων, ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση περιέχει σαφέστατα και μέτρα λιτότητας σχολιάστηκε σήμερα από την κυβέρνηση.

Ενδεικτικό είναι πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επιτροπής προϋπολογισμού της Βουλής, άφησε σαφείς αιχμές και είπε πως «μοιάζει να λειτουργεί περισσότερο πολιτικά».

«η εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων θα γίνει το 2018»
Την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης χαρακτήρισε ως «σημείο κλειδί» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος σπεύδοντας να διευκρινίσει πως δεν υπάρχουν αντιδράσει στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «ξεκινάν εντατικές συζητήσεις για να υπάρξει ο προσδιορισμός των μεσοσπρόθεσμων που θα εφαρμοστούν μετά τη λήξη του προγράμματος. Για να μπορέσει το ΔΝΤ να θεωρήσει το χρέος βιώσιμο απαιτεί τον συγκεκριμένο προσδιορισμό των μέτρων που θα εφαρμοστούν μετά το 2018 για να τα λάβει υπόψιν του και να βγει θετική η μελέτη βιωσιμότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως η προϋπόθεση εφαρμογής των αντιμέτρων «είναι το 2018 να πιάσουμε το στόχο» για να προσθέσει πως «πρόκειται για αυτονόητη αίρεση αν γνωρίζει κανείς την πολιτική μηχανική του προγράμματος. Το 2018 θα έχει επιτευχθεί το 3,5% και αυτό σημαίνει ότι θετικά και αρνητικά μέτρα θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα».

«Δεν υπάρχουν αντιδράσεις στην ΚΟ»
Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν αντιδράσεις στους βουλευτές, σημείωσε ότι: «βρισκόμαστε σε μια πολιτική εξαιρετικά δύσκολη για ένα κόμμα της αριστεράς και είμαστε αναγκασμένοι να υιοθετήσουμε πολιτικές με τις οποίες δεν συμφωνούμε. Η ΚΟ γνωρίζει ότι η συμφωνία είναι αναγκαία και ισορροπημένη. Δεν υπάρχουν αντιδράσεις» για να προσθέσει ότι βεβαίως υπάρχουν προβληματισμοί.

«Η ΝΔ γιατί δεν αποδέχεται να ψηφίσει τα θετικά μέτρα;»
Ασκώντας κριτική στη ΝΔ, τόνισε πως «έχουν ξεχάσει τι έχουν ψηφίσει οι ίδιοι στο παρελθόν» και υπογράμμισε πως «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ πόνταρε στην καταστροφή», ενώ διερωτήθηκε για ποιο λόγο η ΝΔ δεν αποδέχεται να ψηφίσει τα θετικά μέτρα καθώς και απηύθυνε το ερώτημα αν συμφωνεί με τα μέτρα κοινωνικής στήριξης.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα