Τζανακόπουλος: Πολύ κοντά η οριστική λύση που θα οδηγεί σε έξοδο από τα μνημόνια

Για όλα τα τρέχοντα ζητήματα ενημέρωσε  τους πολιτικούς συντάκτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Έχει επιτευχθεί πρόοδος στις συζητήσεις με τους Θεσμούς και απομένουν διαφορές στον τομέα των εργασιακών».

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν προκειμένου έως τη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών στις 20 Μαρτίου να έχουν γεφυρωθεί οι διαφορές .

Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Γνωστοποίησε ότι όλα τα μέτρα θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα και στόχος μας είναι η συνολική λύση που θα μας επιτρέψει ένταξη στο καθεστώς ποσοτικής χαλάρωσης και επιστροφής στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο βρισκόμαστε πολύ κοντά σε οριστική λύση που θα οδηγεί σε έξοδο από τα μνημόνια.

«Για πρώτη φορά λοιπόν μετά από μια οκταετία είμαστε πολύ κοντά σε μια συνολική λύση που δεν θα μεταθέτει το πρόβλημα αλλά θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η πρόταση της ΝΔ να αποδεχτούμε όλα όσα μας ζητήθηκαν ήταν οικονομική και κοινωνικά καταστροφική», συμπλήρωσε.

«Το αίτημα του κ.Μητσοτάκη για εκλογές έγινε μετά την επίσκεψή του στο Βερολίνο πολιτική αλλαγή και προβλέπω ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα επαναφέρει το αίτημά του για εκλογές», σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Γνωστοποίησε ότι την Παρασκευή ο κ.Τσίπρας έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στις αναπροσαρμογές μισθών για τους επικεφαλής σε ΔΕΣΦΑ και ΟΔΔΗΧ συνέστησε προσοχή στην  επιχείρηση σπίλωσης της ηθικής υπόληψης προσώπων , ενώ γνωστοποίησε ότι  η αναπροσαρμογή των ορίων στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ήταν κίνηση προκειμένου να παραμείνει στο τιμόνι μία προσωπικότητα με ιδιαίτερα υψηλά προσόντα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα