Τζανακόπουλος: Πιθανό να έχουμε κλείσιμο αξιολόγησης εώς το τέλος Απρίλη

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM«Αν πάνε καλά τα πράγματα στο σημερινό Γιούρογκρουπ, τότε μπορούμε μέχρι το τέλος του μήνα να ολοκληρώσουμε όλες τις διαδικασίες για τη δεύτερη αξιολόγηση», δήλωσε .

Απαντώντας για το κλίμα που επικρατεί στο εν εξελίξει Eurogroup και για το αν θα επιστρέψουν πριν από το Πάσχα οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Ελλάδα, είπε ότι δεν μπορεί να κάνει καμιά επίσημη ανακοίνωση. Συνέστησε ωστόσο υπομονή λίγες ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση και υπογράμμισε την εκτίμηση, στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ότι τις τελευταίες μέρες υπήρξε διάθεση από διάφορες πλευρές, οι οποίες έβαζαν ζητήματα, να βρεθεί κοινό έδαφος και να επανέλθουμε στο περίγραμμα της 20ης Φεβρουαρίου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης.

Όσον αφορά την προσεχή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και το αν θα προλάβει η χώρα μας να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης,  ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι κι αν δεν γίνει αυτό μπορεί να υπάρξει νέα συνεδρίαση 15-20 μέρες μετά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα