Τζανακόπουλος: Ο προϋπολογισμός διαψεύδει τους καταστροφολόγους

Ο προϋπολογισμός που κατατίθεται στη Βουλή διαψεύδει τους καταστροφολόγους και όσους προχώρησαν σε κινήσεις υπονόμευσης, υποστήριξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες.
Μίλησε για «επιχείρηση υπονόμευσης» της προσπάθειας του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων. Εκτίμησε ότι οι θέσεις της κυβέρνησης βρήκαν ευήκοα ώτα και η έκθεση της Κομισιόν θα είναι θετική.

«Εχει ενδιαφέρον να δούμε τη στάση της ΝΔ απέναντι σε αυτή την εξέλιξη. Αν θα αναγνωρίσει ότι τόσο καιρό προσπαθούσε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και αν θα ανακαλέσει τα περί ‘τέταρτου μνημονίου’».
Όπως είπε ο προϋπολογισμός θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αλλά το ποσό δεν θα είναι 700 εκατ. ευρώ αλλά πάνω από 900 εκατ. ευρώ.

Αναφέρθηκε σε μια σειρά από θετικούς δείκτες για την οικονομία και εκτίμησε ότι η ΝΔ θα ψάξει πλέον αλλού για να αντιπολιτευτεί. Εκτίμησε ότι γίνεται προσπάθεια να μετατεθεί η ατζέντα από την οικονομία σε «ακροδεξιά θεματολογία» που έχει υιοθετήσει η ΝΔ.

Αναφερόμενος στο θέμα της Εκκλησίας σημείωσε ότι θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο διαλόγου στο πλαίσιο όσων συζήτησαν Τσίπρας – Ιερώνυμος.

«Η κυβέρνηση δεν βιάζεται, ούτε πιέζεται, αλλά επιχειρεί να λύσει ένα ζήτημα που είναι σε εκκρεμότητα 80 χρόνια. Ωστόσο η εκκλησία πρέπει να κατανοήσει ότι δεν αποτελεί αρμοδιότητά της να αποφασίζει για θέματα που υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτείας, όπως ποιες ανάγκες υπάρχουν για δημοσίους υπαλλήλους».

Αν δεν επιθυμεί αυτό το βήμα η Εκκλησία θα μείνει το θέμα για διαχείριση στην Πολιτεία, τόνισε σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο σχέδιο νόμου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα