Τζανακόπουλος: Να κρατάμε μικρό καλάθι στα σενάρια που αναπαράγονται

Στα δημοσιεύματα περί μείωσης του αφορολόγητου αναφέρθηκε ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επιχειρώντας να μιλήσει για τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Έψιλον, είπε πως “καλύτερα στα σενάρια που αναπαράγονται να κρατάμε μικρό καλάθι. Το ΔΝΤ εχει κάνει κάποιες εκτιμήσεις και ζηταει μέτρα. Και τίποτα δεν έχει αλλάξει στη δική μας τοποθέτηση που λέει οτι δεν είμαστε διατεθειμένοι να νομοθετήσουμε προληπτικά μετρα”.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση θέλει “αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων” και θα φτάσει μέχρι τέλους. Και σημείωσε ότι “η κυβέρνηση δουλεύει με βασικό στόχο το όσο πιο δυνατό σύντομο κλείσιμο της αξιολόγησης”. Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις είναι διαρκείς και εκτίμησε ότι “θα διαμορφωθεί ένας συσχετισμός τέτοιος που θα οδηγήσει σε ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων”.

“Εμείς θέλουμε το δυνατόν συντομότερο να διαμορφωθούν οι άξονες μιας συμφωνίας. Και τα βήματα που θα απομένουν θα ειναι τυπικού χαρακτήρα” είπε και ξεκαθάρισε ότι παραμένει “προτεραιότητα και κεντρικός στόχος να ενταχθεί στο προγράμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Είναι δεδηλωμένος πρωτεύων στόχος”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα