Τζανακόπουλος: Διεφθαρμένο και εκφυλισμένο το παλιό πολιτικό σύστημα

Αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για την προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου με απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ωστόσο, όπως τόνισε, «κάθε φορά που η Δικαιοσύνη προχωρά και ολοκληρώνει τις διαδικασίες για τη δικαστική διερεύνηση των υποθέσεων, αποδεικνύεται σε όλο της το μέγεθος η διαφθορά, η διαπλοκή και ο εκφυλισμός του παλιού πολιτικού συστήματος».

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε πώς σχολιάζει τη δήλωση του Γιάννου Παπαντωνίου, μετά την απόφαση προφυλάκισης, περί «εργαλειοποίησης της ελληνικής δικαιοσύνης», που «θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά».

Τη δήλωση αυτή είχε σχολιάσει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, λέγοντας ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου «πληρώνει το δόγμα Σημίτη».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι αρνείται να μπει στη διαδικασία να σχολιάσει «τις δηλώσεις του κ. Παπαντωνίου, ούτε, βεβαίως, να κάνω το οποιοδήποτε σχόλιο για την απόφαση της Δικαιοσύνης. Από τη στιγμή που ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι ο κ. Παπαντωνίου πρέπει να προφυλακιστεί, αυτό έδωσαν εντολή να γίνει».

Όπως τόνισε, σημασία έχει η ουσία της υπόθεσης: «Σημασία έχει το γεγονός ότι αναδεικνύεται σιγά-σιγά πως διατελέσαντες υπουργοί, που ανήκουν στο βαθύ πολιτικό προσωπικό, αν θέλετε, του παλιού πολιτικού συστήματος, κρίνεται πια και με τη βούλα των δικαστηρίων ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους περισσότερο ενδιαφέρονταν, αν θέλετε, για το προσωπικό τους συμφέρον, παρά υπηρετούσαν τον ελληνικό λαό και την ελληνική Πολιτεία. Νομίζω ότι αυτό είναι μια κοινή ομολογία μεταξύ των πολιτών. Αλλά κάθε φορά που η Δικαιοσύνη προχωρά και ολοκληρώνει τις διαδικασίες για τη δικαστική διερεύνηση των υποθέσεων, αποδεικνύεται σε όλο της το μέγεθος η διαφθορά, η διαπλοκή και ο εκφυλισμός του παλιού πολιτικού συστήματος».

Σημείωσε δε ότι αυτά «είναι πράγματα τα οποία τα έχουμε επισημάνει και εμείς, ως κυβέρνηση. Και ως διοικητική δομή, το ελληνικό κράτος θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να βοηθά στη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων, να δημιουργεί όρους θεσμικής θωράκισης της Πολιτείας για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον, γιατί αυτά ακριβώς τα φαινόμενα έπαιξαν σπουδαίο σημαντικό ρόλο και στη χρεοκοπία της χώρας το 2010».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα