Τζανακόπουλος: Δεν θα κουκουλωθεί η υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

Θα αποδοθεί δικαιοσύνη για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα συγκλονιστικό και σοκαριστικό γεγονός που αναδεικνύει κάτι πολύ μεγαλύτερο: ότι το μίσος εξαπλώνεται στην ελληνική κοινωνία. Και το μίσος αποτελεί το ψυχικό υπόβαθρο για να αναπτυχθούν φασιστικές λογικές και δυνάμεις».

Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κουκουλώσει ή να συγκαλύψει και δεν θα υποχωρήσει απέναντι σε πιέσεις αλλά αντιθέτως θα διερευνήσει εξονυχιστικά και θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν προσβάλουν μόνο την αστυνομία ή την κυβέρνηση ή την κοινωνία αλλά και την δημοκρατική πολιτεία ως τέτοια» συμπλήρωσε, ενώ καταλόγισε σε παλαιότερες κυβερνήσεις ότι «υπερασπίζονταν αυταρχικές λογικές στο εσωτερικό των αστυνομικών δυνάμεων». «Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν πρέπει να καταχράται την εξουσία», πρόσθεσε.

Για τη Δημόσια Τάξη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Αθήνα είναι μια μητρόπολη και είναι δεδομένο ότι εγκληματικά φαινόμενα είναι ενδημικά. «Δεν είναι μόνο ζήτημα της αστυνομίας η αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων αλλά και αντεγκληματικής πολιτικής: η κοινωνική ένταξη, η καταπολέμηση των ναρκωτικών, η οργάνωση σε επίπεδο γειτονιάς», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης όπως η στήριξη της πρόνοιας, του κοινωνικού κράτους, η καταπολέμηση της διαφθοράς, αποτελούν επίσης πολιτικές πρωτοβουλίες που αποδίδουν αποτελέσματα. «Από το 2015 και μετά αποδεικνύεται ότι η κατάσταση βελτιώνεται», συμπλήρωσε.

Για τα ΜΜΕ

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «το κατά πόσον η αυτόφωρη διαδικασία για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου εξυπηρετεί είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί, η γνώμη μου είναι ότι δεν εξυπηρετεί. Πρέπει όμως και τα όργανα των δημοσιογράφων να πρέπει να λειτουργήσουν προστατευτικά για τη δεοντολογία».

Σε ό,τι αφορά το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «ο λόγος είναι πως πρόκειται για έναν σταθμό που εξακολουθητικά δεν τηρεί τη δημοσιογραφική δεοντολογία: διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και παρουσιάζει ψευδή ρεπορτάζ ως αληθή. Αντίθετα το εμπάργκο απέναντι στην ΕΡΤ είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά καθώς η ΕΡΤ τηρεί τη δεοντολογία. Σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για την έκφραση της άποψης ενός δημοσιογράφου. Η Ν.Δ. επεδίωξε να βάλει εναντίον της δημόσιας τηλεόρασης».

 Για τις συντάξεις

Αναφερόμενος στις συντάξεις επέμεινε ότι «από τη στιγμή που το μέτρο είναι δημοσιονομικό, με πολύ μεγάλη βεβαιότητα μπορώ να σας πω ότι το μέτρο αυτό δεν χρειάζεται για να επιτυγχάνουμε τους στόχους για το +3,5%».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα