Τζανακόπουλος:«Όχι» σε νέα μέτρα λιτότητας

20161108131624_img_68031478605864-300x200-1Κατά την έναρξη της ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τόνισε πως υπάρχουν δυνατότητες για πολιτική συμφωνία έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, διαβεβαιώνοντας πως η ελληνική πλευρά έχει την πολιτική βούληση, επισημαίνοντας όμως ότι χρειάζεται πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές.

Ανέφερε ότι οι διαπραγμεύσεις με τους θεσμούς θα συνεχιστούν ώστε να επιτευχθεί πολιτική συμφωνία σε ζητήματα όπως τα εργασιακά, τα δημοσιονομικά και τα δημοσιονομικά.

Σημείωσε πως αυτή πολιτική βούληση της κυβέρνησης δεν σημαίνει βούληση για νέα μέτρα λιτότητας ούτε για υποχωρήσεις αρχών στα εργασιακά.

Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο για εναλλακτικά σενάρια, απαντώντας ουσιαστικά στις πληροφορίες για ύπαρξη Plan B , μετά την διαφωνία με το ΔΝΤ.

Απάντησε στην αντιπολίτευση καλώντας “όσους μιλούν για υπερφολόγηση, να καταθέσουν την δική τους αντιπρόταση”.

Επίσης ,εξέφρασε την απογοήτευση της ελληνικής πλευράς για την εξέλιξη των διαβουλεύσεων στο Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναφορικά με δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος για τη Συνθήκη της Λωζάνης, σχολίασε ότι πρόκειται για ανεπιβεβαίωτο δημοσίευμα και πρόσθεσε ότι οι ελληνικές θέσεις και οι θέσεις της διεθνούς κοινότητας είναι γνωστές.

Κατά την έναρξη της ενημέρωσης, ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε τη θλίψη της κυβέρνησης για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, τονίζοντας πως ήταν ένας πολιτικός που τίμησε με το ήθος του τον δημόσιο βίο της χώρας μας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα