Τζανακόπουλος:Προτεραιότητα η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης

2619946Τις προτεραιότητες της χώρας για το αμέσως επόμενο διάστημα στις οποίες είχε αναφερθεί ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο μετέφερε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών – Χαρακτήρισε «άκρως επικίνδυνο για τη χώρα» το σχέδιο της Ν.Δ. ενώ αναφέρθηκε στη δέσμευση της κυβέρνησης για «αποκατάσταση της νομιμότητας απέναντι στη γενικευμένη ανομία» στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Όπως μεταδίδει το left.gr, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τις προτεραιότητες της χώρας για το αμέσως επόμενο διάστημα στις οποίες είχε αναφερθεί ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα ανέφερε πως πρώτη προτεραιότητα η τάχιστη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Δεύτερη προτεραιότητα η έναρξη της συζήτησης για τον προσδιορισμό των συγκεκριμένων μέτρων για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Τρίτη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας στην ελληνική οικονομία. Τέλος, ο Δ. Τζανακόπουλος ανέφερε ως τέταρτη προτεραιότητα τη διαρκή ενασχόληση και τον προσανατολισμό της κυβέρνησης στα ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «άκρως επικίνδυνο για τη χώρα»  το σχέδιο της Ν.Δ. Όπως υποστήριξε, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρεται για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης, ζητώντας διαρκώς εκλογές. Στόχος της, κατά τον Δ. Τζανακόπουλο, είναι να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών, καθώς το πρόγραμμά της περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περικοπές συντάξεων και μισθών, απολύσεις στο Δημόσιο και ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας «Ευτυχώς για τη χώρα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της, θα βγάλει τη χώρα από τη μέγγενη της κρίσης», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα ραδιοτηλεοπτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη δέσμευση της κυβέρνησης για «αποκατάσταση της νομιμότητας απέναντι στη γενικευμένη ανομία».  Επίσης, μίλησε για τη «διαρκή της προσπάθεια» να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, δεσμευόμενη από τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και με διάθεση συναίνεσης.  Αναφερόμενος στο Eurogroup της Δευτέρας ο Δ. Τζανακόπουλος είπε ότι υπάρχει λόγος «να είμαστε αισιόδοξοι», καθώς είναι «κοινός τόπος ότι η διευθέτηση του χρέους είναι προτεραιότητα για την Ευρωζώνη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα