Τζανακόπουλος:Βασικός στόχος να μήν υπάρχει επιπλέον λιτότητα

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας απόψε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης είναι “να υπάρχει μια συμφωνία που θα είναι κοινωνικά βιώσιμη”, προσθέτοντας ότι “βασικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει επιπλέον λιτότητα”.

Ο ίδιος στη συνέχεια εκτίμησε ότι υπάρχει ακόμα δυνατότητα για συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

“Προσπαθούμε να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ δύο αναγκών: της πρώτης ανάγκης να κλείσει η αξιολόγηση και της δεύτερης να κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα”, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η διαπραγματευτική θέση της Κυβέρνησης μπορεί να αλλάζει κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, προκειμένου να βρεθεί “σημείο ισορροπίας” ανάμεσα σε πιστωτές και Κυβέρνηση.

Επανέλαβε εξάλλου την εκτίμηση του ότι “δεν υπάρχει θέμα Grexit”, υπογραμμίζοντας ότι το “το θέμα αυτό έχει κλείσει”.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι “όλοι έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν επιφυλάξεις και προβληματισμούς, αλλά να περιμένουμε την ώρα που θα παρουσιαστεί η τελική συμφωνία. Είμαι βέβαιος ότι τότε δεν θα υπάρξει κανένας πρόβλημα με την κοινοβουλευτική ομάδα”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα