Τετ α τετ Βούτση-Μοσκοβισί: Η Ελλάδα ανακτά την εμπιστοσύνη όλων

«Η ΕΕ και η Ελλάδα έχουν πάλι μια κανονική, ομαλή σχέση. Η Ελλάδα ανακτά την εμπιστοσύνη όλων», ανέφερε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ενώ υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει.

«Η Ελλάδα ανακτά την εμπιστοσύνη όλων, ανακτά την ανάπτυξη, έχει βγει από το 3ο πρόγραμμα υποστήριξης. Η Ελλάδα εκ νέου έχει βρει τον τρόπο να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για τη νεολαία της. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, η Ελλάδα να καταστεί στα μάτια όλων μια χώρα, η οποία επιτυγχάνει σε όλα όσα προσπαθεί. Μια χώρα, η οποία θα ευρίσκεται στην καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και στην καρδιά όλων των ευρωπαϊκών εξελίξεων», ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί που για μια ακόμη φορά σημείωσε την ανθεκτικότητα και αντοχή του ελληνικού λαού στις δυσκολίες που πέρασε τα τελευταία χρόνια και πόσο έδειξε τη βαθιά του σύνδεση με την ολοκλήρωση της ΕΕ.

Αυτό είναι ένα πάθος του ελληνικού λαού, το οποίο πρέπει να ανταποδώσουμε ως ΕΕ, είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, για να επισημάνει πως για αυτούς όλους τους λόγους «είναι σημαντικό να συνεχίσει η Ελλάδα και να ολοκληρώσει όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια και που είναι γεγονός ότι κάποιες φορές ήταν αρκετά δύσκολες».

«Είναι σημαντικό για εμάς, η Ελλάδα να φανεί μια χώρα αξιόπιστη, μια χώρα ελκυστική, μια χώρα μεγάλων ευκαιριών, η οποία θα είναι ανοιχτή και ελκυστική προς τους επενδυτές που θα ήθελαν να έρθουν εδώ και να συμβάλουν στη δημιουργία πλούτου στη χώρα, έτσι ώστε να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας για τη νεολαία της Ελλάδας και να ανοίξουν νέες προοπτικές για τη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί και τόνισε ότι είναι σημαντικό οι νέοι να έχουν δουλειά, να επιστρέψουν όλοι εκείνοι που έχουν φύγει και να μπορέσουν να αναπτύξουν στην ίδια τους τη χώρα τις τεράστιες δυνατότητες και τα τεράστια ταλέντα που έχουν.

Ο Πιερ Μοσκοβισί αναφερόμενος στο επίκειμενο Eurogoup, σημείωσε: «Θέλω να πιστεύω ότι εκεί θα είμαστε σε θέση να μπορέσουμε να εκταμιεύσουμε τα επιπλέον 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Αυτό θα δώσει ένα ισχυρό σήμα πολύ μεγάλης εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, ιδιαίτερα δε προς τις αγορές για να εμπιστευθούν την Ελλάδα».

«Έχουμε κοινές μάχες να δώσουμε» συμπλήρωσε ο κ. Μοσκοβισί και εξήγησε: «Είναι η μάχη κατά του ρατσισμού, κατά του εθνικισμού, του αντισημιτισμού και της ξενοφοβίας. Αυτά τα θέματα θα πρέπει να είναι στην καρδιά των ευρωπαϊκών εκλογών που θα γίνουν σύντομα, διότι η Ευρώπη που χτίζουμε είναι η Ευρώπη των αξιών, η Ευρώπη της Δημοκρατίας, μια Ευρώπη που σέβεται τους λαούς της».

Ν. Βούτσης: Να εργαστούμε για μια Ευρώπη των λαών

Νωρίτερα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, υποδεχόμενος τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, εξέφρασε την ελπίδα για μετάβαση σε μια Ευρώπη των κοινωνικών και οικονομικών συγκλίσεων, σε μια Ευρώπη των λαών. «Είναι ανάγκη όλοι μας, και εσείς που έχετε αφήσει ισχυρό αποτύπωμα σε κλίμακα Ευρώπης και που ενδιαφέρεστε για το μέλλον της Ευρώπης και εμείς από την πλευρά μας, να εργαστούμε για να μην έρθει η εποχή των τεράτων στην Ευρώπη καθώς μπροστά και στις ευρωεκλογές, είναι ανοιχτά όλα τα ζητήματα και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και ο κίνδυνος να υπάρξουν ισχυρές ακροδεξιές και ρατσιστικές, ξενοφοβικές φωνές. Πιστεύω πως από κοινού θα εργαστούμε για μια διαφορετική Ευρώπη των λαών», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα