Τεταμένη η κατάσταση στην Ειδομένη

_dsc1422-thumb-largeΕπεισόδια σημειώθηκαν και το βράδυ της Τετάρτης, όταν εγκλωβισμένοι από το Πακιστάν, το Μαρόκο και το Ιράν επιχείρησαν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από σημείο όπου δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα φράχτης.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ απάντησαν με τη ρίψη χημικών, απωθώντας τους μετανάστες στην ουδέτερη ζώνη, ενώ σύμφωνα με το Reuters τουλάχιστον ένας αστυνομικός έριξε προειδοποιητικά πυρά στον αέρα.

Παράλληλα,όπως μεταδίδεται οικονομικοί μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη επιχειρούν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, ενώ επιτίθενται με πέτρες σε πρόσφυγες στους οποίους επιτρέπεται η διέλευση.

Περίπου 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο σημείο τις τελευταίες ημέρες, χωρίστηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Η μια ομάδα έκλεισε τα σύνορα και ξεκίνησε πετροπόλεμος, με την άλλη ομάδα, αυτή των προσφύγων που τους επιτρέπεται η είσοδος στην ΠΓΔΜ.

«Κανένας δεν θα περάσει (τα σύνορα), εάν δεν περάσουμε κι εμείς» φωνάζουν οι οικονομικοί μετανάστες, αντιδρώντας στην απόφαση των αρχών της ΠΓΔΜ να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα μόνο των προσφύγων.

Εντός της ημέρας αναμένεται να φτάσει τρένο, στο οποίο θα μπορούν να επιβιβαστούν όσοι θέλουν να επιστρέψουν είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα