Τερέζα Μέι: Η αποφασιστικότητα μας δεν υποχωρεί

«Δεν φοβόμαστε», δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ενώπιον της βουλής μία ημέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

«Δεν φοβόμαστε και η αποφασιστικότητά μας δεν θα υποχωρήσει απέναντι στην τρομοκρατία», είπε κάνοντας λόγο για «επίθεση κατά της ελευθερίας».

Ο δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας, είχε γεννηθεί στη Βρετανία και είχε ανακριθεί από το MI5 για σχέσεις του με τον βίαιο εξτρεμισμό, πρόσθεσε η βρετανή πρωθυπουργός.

Ο δράστης της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο είχε εξετασθεί από τις υπηρεσίες εσωτερικών Πληροφοριών (MI5) στο πλαίσιο έρευνας για ένα εξτρεμιστικό δίκτυο, δήλωσε ενώπιον του Κοινοβουλίου η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Αυτός ο άνθρωπος «γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο» και «εδώ και λίγα χρόνια ερευνήθηκε από το MI5» σε σχέση με «τον βίαιο εξτρεμισμό», είπε διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για ένα «περιφερειακό πρόσωπο» στην έρευνα αυτή.

Κινητοποίηση της ΜΙ5

Η υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών της Βρετανίας (MI5) ανέφερε πως το επιχειρησιακό δυναμικό της κινητοποιήθηκε πλήρως σε υποστήριξη της αστυνομίας μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λονδίνο.

“Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας της αστυνομίας, θρηνώντας για την απώλειά τους ενώ χαιρετίζουμε επίσης την επαγγελματική αρτιότητα της απόκρισής τους”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Γενικός Διευθυντής της MI5, Άντριου Πάρκερ.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε νωρίτερα σήμερα πως έχει συλλάβει οκτώ ανθρώπους στο πλαίσιο της έρευνας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα