Τερέζα Μέι: Επιμένει στους στόχους της μειωμένης μετανάστευσης

Επανέλαβε την Πέμπτη, σε απογευματινές δηλώσεις της, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι,  ότι παραμένει δεσμευμένη στην επίτευξη της μείωσης της καθαρής μετανάστευσης προς τη Βρετανία σε «βιώσιμα επίπεδα».

Κληθείσα να προσδιορίσει ποιο θεωρεί βιώσιμο όριο, επανέλαβε το δεδηλωμένο στόχο της κυβέρνησης των Συντηρητικών για καθαρό ετήσιο αριθμό μεταναστών κάτω των 100.000.

«Πιστεύουμε ότι βιώσιμοι αριθμοί είναι στις δεκάδες χιλιάδες», είπε η κ. Μέι που επισκεπτόταν εργοστάσιο στο βόρειο Λονδίνο.

Οι Συντηρητικοί έχουν δεχθεί επικρίσεις για το συγκεκριμένο στόχο, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν ως αχρείαστα αυστηρό και ανέφικτο. Σημειώνεται ότι ο καθαρός αριθμός μεταναστών που ήρθαν στη Βρετανία το 2016 ανήλθε σε 273.000.

Η δήλωση της Βρετανίδα Πρωθυπουργού έγινε την ίδια ημέρα που η Daily Mail επικαλείται πληροφορίες πως η κα Μέι θα συμπεριλάβει στο προεκλογικό μανιφέστο των Συντηρητικών τη δέσμευση τερματισμού ελεύθερης μετακίνησης των Ευρωπαίων πολιτών προς τη Βρετανία μετά από το Brexit.

Για πολλοστή φορά, εξάλλου, η κ. Μέι είπε ότι μπορεί να προσφέρει τη «δυνατή και σταθερή» ηγεσία που χρειάζεται η χώρα, αντιπαραβάλλοντας μία νέα κυβέρνηση Συντηρητικών με τον «συνασπισμό του χάους» υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν, που όπως λέει είναι η εναλλακτική επιλογή για τους ψηφοφόρους.

Νωρίτερα, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν έδωσε έμφαση στον οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο των πολιτικών της κυβέρνησης των Συντηρητικών λέγοντας ότι με μια νίκη του κόμματός του στις εκλογές «θα είναι ο λαός και όχι οι ισχυροί που θα νικήσουν».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα