Τα υψηλότερα έσοδα από το 2000 σημείωσε πέρυσι ο γερμανικός κατασκευαστικός κλάδος

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, σε μια ακόμα ένδειξη για την ισχύ του συγκεκριμένου κλάδου στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, ο γερμανικός κατασκευαστικός κλάδος πέτυχε πέρυσι τα υψηλότερα έσοδά του από το 2000 και οι νέες παραγγελίες ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από το 1996.

Τα χαμηλά επιτόκια, η ισχυρή αγορά εργασίας και η απουσία άλλων προσοδοφόρων επενδύσεων οδήγησαν σε άνθιση τα τελευταία χρόνια τον συγκεκριμένο κλάδο, ιδιαίτερα την κατασκευή κατοικιών.

Τα έσοδα των εταιρειών με τουλάχιστον 20 εργαζομένους αυξήθηκαν κατά 7,4% στα σχεδόν 72 δισεκ. ευρώ, σημειώνοντας την έκτη συνεχή αύξηση, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.

Ενώσεις του κατασκευαστικού κλάδου αναμένουν οι πωλήσεις να αυξηθούν κατά 5% φέτος στο υψηλότερο επίπεδό τους από το 1995.

Το 2016, οι κατασκευαστικές επιχειρήσεις έλαβαν παραγγελίες αξίας 67,8 δισεκ. ευρώ – 14,6% περισσότερες σε ονομαστικούς όρους σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και το υψηλότερο επίπεδο εδώ και 20 χρόνια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα