Τα πρακτικά της Πυροσβεστικής ζητούν οι οικογένειες των θυμάτων στο Μάτι

Αίτηση στην εισαγγελία, προκειμένου να λάβουν κρίσιμα στοιχεία που διαθέτει η Πυροσβεστική για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, κατατέθηκε από τον δικηγόρο οικογενειών, Αντώνης Φούσα, και τον τεχνικό σύμβουλο, Ανδριανό Γκουρμπάτση.

Σε επικοινωνία που είχε με το Liberal.gr o κ. Γκουρμπάτσης, Αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, εν αποστρτατεία, και τεχνικός ορισμένων εκ των οικογενειών που έχασαν οικεία πρόσωπα στο Μάτι, επιβεβαίωσε ότι ζητήθηκε από την εισαγγελία κάθε έγγραφο και ηλεκτρονικό στοιχείο που θα μπορούσε να ρίξει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκε η τραγωδία με τους 91 νεκρούς.

Στο μεταξύ με την κατάθεση μαρτύρων αλλά και την εξέταση των συνομιλιών μεταξύ των επιχειρησιακών στελεχών που συντόνιζαν την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Μάτι, συνεχίζονται οι έρευνες των αρμόδιων εισαγγελικών λειτουργών για την ανείπωτη τραγωδία με τους 91 νεκρούς.

σημερινό ρεπορτάζ της Καθημερινής αποκαλύπτει ότι ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική δεν είχαν πρακτικά καμία επικοινωνία μεταξύ τους κατά τις κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς, καθώς οι οι αξιωματικοί που εκτελούσαν υπηρεσία εκφωνητών στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ τηλεφωνούσαν στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, για να ζητήσουν πληροφορίες, χωρίς ποτέ να πάρουν απάντηση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα