Τα θέματα που συζητήθηκαν στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο

Το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι, ασχολήθηκε κυρίως με τα ασφάλιστρα οχημάτων και τους συμβασιούχους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση για τα ασφάλιστρα των οχημάτων έως τις 14 Ιουλίου. Αναφορικά με τα πρόστιμα που λαθεμένα έχουν καταλογιστεί σε ιδιοκτήτες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός ζήτησε να εντοπιστούν και να διορθωθούν άμεσα. Ενώ στο ίδιο πλαίσιο όσοι έχουν πληρώσει πρόστιμα, αλλά εν τω μεταξύ έχουν ασφαλίσει τα οχήματα τους έως την καταληκτική ημερομηνία, τα χρήματα θα τους επιστραφούν.

Το ζήτημα των συμβασιούχων, επίσης, απασχόλησε το Υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται για ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα λόγω των περίπλοκων νομικών διαδικασιών. Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, η πανσπερμία σχέσεων εργασίας που έχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια δυσκολεύουν τη λύση του προβλήματος, καθώς οι περίπου 60.000 εργαζόμενοι δεν απασχολούνται στο δημόσιο τομέα με τις ίδιες μορφές εργασίας (π.χ. συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ, προγράμματα ανέργων, συμβάσεις έργου κ.λπ.)

Το Υπουργικό εξουσιοδότησε τους συναρμόδιους υπουργούς ώστε να αναζητήσουν και να βρουν τη βέλτιστη λύση.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Υπουργικού, συζητήθηκε και η συμφωνία που επετεύχθη κατά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας (Eurogroup) την 15η Ιουνίου, καθώς και οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, και επισημάνθηκε η πάγια θέση της χώρας για δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα