«Τα εγκλήματα ζητούν τιμωρία»

Τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Δυτικής Αττικής επισκέφτηκε κλιμάκιο της ΛΑΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος, Παναγιώτη Λαφαζάνη. Παράλληλα πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με τη δήμαρχο Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη τον αντιδήμαρχο Μάνδρας αρμόδιο για τη Νέα Πέραμο, Ελευθέριο Κοσμόπουλο και τον δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη.

Βιβλικές χαρακτήρισε τις καταστροφές στην περιοχή ο κ. Λαφαζάνης και τόνισε πως «οι πελατειακές πολιτικές καταστρέφουν τη χώρα και πνίγουν ζωές. Μιλάμε για πολύ μεγάλα προαναγγελθέντα εγκλήματα, τα οποία ζητούν τιμωρία. Δεν μπορεί να έχουμε πάνω από 20 νεκρούς και να μην υπάρχει πολιτική ευθύνη και ποινική δίωξη» σημείωσε ο γραμματέας της ΛΑΕ.

Ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε την παραίτηση του Γιάννη Σγουρού και της Ρένας Δούρου, ενώ ζήτησε να πληρώσουν όσοι είχαν διαχρονικές ευθύνες στην κεντρική εξουσία και να αποδοθούν ευθύνες στους πρωθυπουργούς.

«Απαιτείται η άμεση διάνοιξη των ρεμάτων και η άμεση προώθηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων με έκτακτη νομοθεσία. Τα μνημόνια, ειδικά το τρίτο, δεν εμποδίστηκαν από καμία γραφειοκρατία να ψηφιστούν σε λίγες μεταμεσονύκτιες ώρες από τα συνεταιράκια ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν μπορεί να καθυστερούν δεκαετίες» υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι στη σκιά του τραγικού γεγονότος «γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη μίας μεγάλης δημοκρατικής πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ανατροπής για να ανασάνει και να ανασυγκροτηθεί η χώρα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα