Τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν πίσω από την επίθεση στη Σμύρνη

Μία οργάνωση, που οι αρχές θεωρούν παρακλάδι του κουρδικού αυτονομιστικού ένοπλου κινήματος Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Σμύρνη, στη δυτική Τουρκία, ανέφερε σήμερα ένα πρακτορείο ειδήσεων το οποίο μεταδίδει τακτικά ειδήσεις από το PKK.

Βαριά οπλισμένοι μαχητές πυροδότησαν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στις 5 Ιανουαρίου μπροστά στο δικαστικό μέγαρο στη Σμύρνη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όμως εμποδίστηκαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτιρίου από έναν τροχονόμο, σύμφωνα με τις αρχές. Από την επίθεση σκοτώθηκαν ο τροχονόμος και ένας δικαστικός κλητήρας. Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK) εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι δύο μαχητές τους, ηλικίας 29 και 25 ετών, οι οποίοι σκοτώθηκαν, πραγματοποίησαν την επίθεση και προειδοποίησαν ότι θα εξαπολύσουν και άλλες επιθέσεις, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Firat.

Η TAK έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν τον Δεκέμβριο, η μία έξω από ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα τον θάνατο 46 ανθρώπων και μια άλλη στην κεντρική Τουρκία κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 στρατιώτες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα