«Τα αντίμετρα είναι περισσότερα από τα μέτρα» (βίντεο)

Ο Υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, δηλώνει:«Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε νούμερα, τα αντίμετρα είναι πιο πολλά από τα μέτρα και αυτό μας δίνει ένα δημοσιονομικό χώρο περίπου 2 δις για να ασκήσουμε τις πολιτικές που έχουμε».

«Φέραμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία στις δεδομένες συνθήκες υποστήριξε ο κ. Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να θριαμβολογήσει. «Υπάρχει σκεπτικισμός για τη συμφωνία, αλλά είναι σημαντικό ότι υπάρχουν μέτρα και αντίμετρα» πρόσθεσε.

«Η συμφωνία είναι το εισιτήριο για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, τα πλεονάσματα και την ποσοτική χαλάρωση» υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης.

Πιο αναλυτικά εξήγησε ότι «Μόλις πιάσουμε 3,5% πλεόνασμα το 2018 για το 2019 ενεργοποιούνται τα θετικά αντίμετρα». «Οι Ευρωπαίοι δεν ζητούσαν τέτοια πράγματα, αλλά το ΔΝΤ που ζητούσε 4,5 δισ επιπλέον μέτρα το χρόνο και γι’ αυτό βάλαμε 1% μέτρα και 1% αντίμετρα για το 2019 και 2020».

Ειδικότερα για τα φορολογικά μέτρα τόνισε ότι υπάρχουν 11 θετικά και 4 αρνητικά, ενώ σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ ψηφίζεται η δεύτερη μείωση του από την κυβέρνηση, για μικρές και μεσαίες περιουσίες της τάξεως του 30% που θα ισχύσει από το 2020. Επανέλαβε μάλιστα ότι για πρώτη φορά η αξιολόγηση κλείνει με θετικά μέτρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα