Ταϊλάνδη: Τελείωσε η επιχείρηση για απόψε -Διασώθηκαν 4 παιδιά

Κορυφώνεται η αγωνία στην Ταϊλάνδη, καθώς είναι ολοκληρώθηκε για σήμερα η δύσκολη επιχείρηση για τη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους, που έχουν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο για δύο εβδομάδες.

Οπως δήλωσε ο επικεφαλήςτης επιχείρησης «Η διάσωση έχει ολοκληρωθεί για τη νύχτα (σ.σ. τοπική ώρα) και θα ξεκινήσει ξανά σε 10-20 ώρες, επειδή έχουμε χρησιμοποιήσει όλο το οξυγόνο».

Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν διασωθεί 4 παιδιά με την βοήθεια διασωστών και απομένουν 8 συν ο προπονητής τους. Η νέα επιχείρηση αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα).  Νωρίτερα, διασώστης που μίλησε στο Reuters είχε αναφέρει ότι βγήκαν 6 παιδιά.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, τα δύο πρώτα αγόρια βγήκαν ήδη από το σπήλαιο εννιά ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης, και έπονταν ακόμη δύο.

«Δύο παιδιά βγήκαν. Προς το παρόν είναι στο υπαίθριο νοσοκομείο που έχει στηθεί κοντά στο σπήλαιο», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Τόσατεπ Μποντόνγκ, μέλος της ομάδας διάσωσης. «Τα εξετάζουμε. Δεν έχουν μεταφερθεί ακόμη στο νοσοκομείο», συμπλήρωσε.

Λίγο αργότερα, το BBC μετέδωσε πλάνα με το πρώτο ασθενοφόρο που αποχώρησε από το σημείο. Τα παιδιά αναμένεται να μεταφερθούν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο Chiang Rai.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα