ΤΑΙΠΕΔ: Ζητά νέα βελτιωμένη προσφορά για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Το ΤΑΙΠΕΔ, ζήτησε από τη Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, νέα βελτιωμένη οικονομική προσφορά για την 20ετή παράταση της Σύμβασης Παραχώρησης του διεθνούς αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Αναλυτικά, το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής:

“Σήμερα, την 30η/5/2017, υποβλήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ η οικονομική προσφορά της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ για την παράταση της από 31/7/1995 Σύμβασης Παραχώρησης Αεροδρομίου κατά 20 έτη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, αφού αξιολόγησε την προσφορά, κάλεσε τη Διοίκηση της ΔΑΑ ΑΕ να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά”.

Τα επόμενα βήματα

Εφόσον εγκριθεί από το ΤΑΙΠΕΔ η βελτιωμένη προσφορά, η αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης θα πρέπει να εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Στη συνέχεια, αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία για την επέκταση κατά 20 έτη της υφιστάμενης σύμβασης που λήγει το 2026.

Τη διαδικασία θα διαδεχτούν οι εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που είναι βασικός χρηματοδότης του έργου. Το τελικό στάδιο περιλαμβάνει την κύρωση της αναθεωρημένης σύμβασης παραχώρησης από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα