Ταγιάνι: Δεν γίνεται στη Βενεζουέλα η αντιπολίτευση να ασκείται από τη φυλακή

Την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να σεβαστεί τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης καλεί ο Αντόνιο Ταγιάνι και δηλώνει με νόημα πως οι πολιτικοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν είναι δυνατόν να ασκήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα μέσα από τη φυλακή. Υπενθυμίζεται πως στις φυλακές της Βενεζουέλας, σύμφωνα με ανεξάρτητους οργανισμούς βρίσκονται περίπου 150 πολιτικοί κρατούμενοι, ανάμεσα στους οποίους και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αντόνιο Ταγιάνι, τον οποίο συναντήσαμε στις Βρυξέλλες, δέχθηκε να απαντήσει αποκλειστικά στο ερώτημα του iefimerida για το αν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες για συνέχιση του διαλόγου στη Βενεζουέλα. Ο κ. Ταγιάνι δήλωσε: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζει τις διαπραγματεύσεις στη Βενεζουέλα, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί την αντιπολίτευση. Η Δημοκρατία είναι Δημοκρατία. Δεν μπορεί η αντιπολίτευση να ασκεί πολιτική μέσα από την φυλακή».

Τους τελευταίους δυο μήνες 66 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα. Ένα από τα τελευταία θύματα είναι ο 17χρονος Νεομάρ Λάντερ, ο οποίος την περασμένη Τετάρτη όπως καταγγέλλουν στελέχη της αντιπολίτευσης «πυροβολήθηκε στο στήθος» από αστυνομικούς της Εθνικής Μπολιβαριανής Αστυνομίας (PNB). Η δολοφονία του εφήβου προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις και συγκίνηση στη Βενεζουέλα.

Ακολούθησαν μεγάλες διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις στη μνήμη του 17χρονου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα