Τίλερσον: Όσο συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα

Το μήνυμα της αμερικανικής κυβέρνησης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα δια του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον περιλαμβάνει έμμεση αναφορά στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.
Ειδικότερα, στο μήνυμα αναφέρεται πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει τη στήριξη των ΗΠΑ, καθώς υλοποιεί τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και εργάζεται για να ξεπεράσει τις οικονομικές προκλήσεις.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η νέα αμερικανική κυβέρνηση τοποθετείται, έστω και έμμεσα, για το ζήτημα της ελληνικής οικονομίας.
Σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω δήλωση μπορεί να θεωρηθεί αρκετά ουδέτερη και ισορροπημένη.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Tillerson έχει ως εξής:

«Εκ μέρους του προέδρου Trump και του αμερικανικού λαού, συγχαίρω τον λαό της Ελλάδας για την 196η επέτειο από την ανεξαρτησία του.
Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα απολαμβάνουν μια μακροχρόνια φιλία και μια σχέση που έχει τις ρίζες της στις κοινές δημοκρατικές αξίες και τους ισχυρούς πολιτιστικούς δεσμούς.
Οι Ελληνο-αμερικανοί έχουν εμπλουτίσει τις κοινότητές μας, με το να μοιράζονται την πολιτιστική τους κληρονομιά.
Η Ελλάδα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ και εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μαζί έχουμε καταγράψει πρόοδο στους κοινούς στόχους για την ασφάλεια, όπως στο ζήτημα της αντιτρομοκρατίας.
Η Ελλάδα θα συνεχίσει να απολαμβάνει τη στήριξη των ΗΠΑ, καθώς υλοποιεί απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και εργάζεται για να ξεπεράσει τις οικονομικές προκλήσεις.
Οι ΗΠΑ προσβλέπουν στη συνέχιση της συνεργασίας και της φιλίας με τους Έλληνες εταίρους μας και με βάση την υπάρχουσα συνεργασία μας.
Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες μια χαρούμενη Ημέρα της Ανεξαρτησίας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα