Τέσσερις νεκροί σε Μεσσηνία και Λακωνία από την κακοκαιρία

kak1Τέσσερις νεκροί στη Μεσσηνία και μια αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη, είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της θεομηνίας που πλήττει τη χώρα και σύμφωνα με τις προβλέψεις θα συνεχιστεί.

Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής, νεκρές είναι μια 63χρονη με κινητικά προβλήματα από το χωριό Πήδημα και μια 80χρονη στην πόλη της Καλαμάτας, οι οποίες ανασύρθηκαν από πλημμυρισμένα υπόγεια. Οι αρχές της Πυροσβεστικής ανέσυραν ακόμη ένα νεκρό άνδρα από χείμαρρο στην περιοχή Βλαχιώτη Λακωνίας.

Ένας 90χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη Θουρία, το οποίο όμως δεν έχει πλημμυρίσει και εκτιμάται ότι πιθανότατα πέθανε απο άλλη αιτία.

Αγνοούμενη είναι η γυναίκα που φρόντιζε τον 90χρονο άνδρα.

Στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης γίνονται αναζητήσεις από σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό μιας 60χρονης που αγνοείται και για την οποία είχε δηλώσει ο σύζυγός της ότι έχασε την επαφή μαζί της. Το αυτοκίνητο της γυναίκας βρέθηκε σε βενζινάδικο με τα αλάρμ αναμμένα, αλλά η ίδια παραμένει άφαντη.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία και όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη επιφυλακή, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, τη Μεσσηνία, την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, όπου εντοπίζονται κυρίως τα φαινόμενα, ενώ στην Καλαμάτα, για την άντληση υδάτων έχουν μεταβεί ενισχύσεις και συγκεκριμένα 20 αντλίες από την Αθήνα και 12 από την Τρίπολη.

Στη Μεσσηνία, κυριολεκτικά άνοιξαν οι ουρανοί, τη νύχτα και προκλήθηκαν τεράστια προβλήματα και καταστροφές σε πολλά σημεία του νομού. Πλημμυρισμένοι δρόμοι, αυτοκίνητα παρασυρμένα, ακόμα και μέσα στη θάλασσα, κατολισθήσεις και διακοπή της κυκλοφορίας είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί σήμερα το πρωί από τη θεομηνία.

Από την κακοκαιρία υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στο 232ο χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Τριπόλεως – Καλαμάτας στο ύψος της Θουρίας και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων.

Στην εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, στο 78ο χιλιόμετρο στο ύψος του ΤΕΙ Πελοποννήσου στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσχέρεια λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας – Αρεόπολης, από τη Στούπα έως τον ‘Αγιο Νικόλαο, λόγω κατολισθήσεων.

Στην Καλαμάτα, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, τη Χώρα, την Στούπα, τη Θουρία, την Εύα, το Πήδημα, το Κεφαλόβρυσο, το Βασιλικό και το Ψάρι, υπάρχουν πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και ζημιές σε αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα νερά, ενώ στη Στούπα της Μάνης αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί μέσα στη θάλασσα.

Προβλήματα από την κακοκαιρία έχουν σημειωθεί και στη Λακωνία, με το σοβαρότερο να εστιάζεται στην εθνική οδό Σπάρτης-Γυθείου όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 24ο μέχρι το 26ο χιλιόμετρο λόγω συσσώρευσης υδάτων και η κυκλοφορία για Γύθειο γίνεται μέσω Σκάλας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα