Τέσσερα άτομα στο «σκαμνί» για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή

Σε δίκη θα παραπεμφθούν τέσσερα άτομα – μεταξύ αυτών και ο Μ. Καρχιμάκης – εάν το Συμβούλιο Πλημμελιοδικών Αθηνών κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας – Σοφίας Βαΐτση.

Πιο συγκεκριμένα η δικαστικός εκτιμά πως τα τέσσερα αυτά άτομα έχουν εμπλοκή στην υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών, η οποία σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε, συνδέεται με το σχέδιο ΠΥΘΙΑ, το οποίο είχε να κάνει με τη φυσική εξόντωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ειδικότερα η κ. Βαΐτση προτείνει να κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρώην πράκτορας των ΗΠΑ, William Basil, με την κατηγορία της απόπειρας κατασκοπείας (κακούργημα), δύο πρώην υπάλληλοι της ΕΥΠ με την κατηγορία της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, για ηθική αυτουργία στην πράξη των δύο υπαλλήλων της ΕΥΠ.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως ο Μιχάλης Καρχιμάκης κατείχε με μη νόμιμο τρόπο απόρρητες αναφορές, που απευθύνονταν στον Κώστα Καραμανλή και τους αρμόδιους υπουργούς. Ωστόσο κατά την απολογία του ο κ. Καρχιμάκης είχε αρνηθεί κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα