Τέλος το χάρτινο εισιτήριο από σήμερα – Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ηλεκτρονικό

Καταργούνται σήμερα τα χάρτινα εισιτήρια, καθώς από την Πέμπτη η πρόσβαση στις συγκοινωνίες της Αθήνας  θα πραγματοποιείται μόνο με τα ισχύοντα ηλεκτρονικά μέσα, η πρόσβαση από τη στιγμή που καταργούνται τα χάρτινα εισιτήρια.

Από 20 Δεκεμβρίου κλείνουν σταδιακά οι πύλες

Στο μεταξύ, από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου κλείνουν σταδιακά οι πύλες εισόδου προκειμένου να μην είναι εφικτή η είσοδος χωρίς κόμιστρο.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, στις κλειστές και τις ανοιχτές πύλες θα υπάρχουν υπάλληλοι της που θα ελέγχουν και θα ενημερώνουν το κοινό. Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, οι κάτοχοι ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών επικυρώνουν τα εισιτήρια τους και στο δίκτυο του Προαστιακού.

Μέχρι στιγμής υπολογίζεται πως οι προσωποποιημένες κάρτες έχουν ήδη υπερβεί τις 320.000 και κινείται υψηλότερα από τον ετήσια μέσο όρο των μηνιαίων καρτών που έφτανε τις 250.000.

Την ίδια ώρα, οι κάτοχοι της προσωποποιημένης ΑΤH.ENA Card δεν απαιτείται να αναμείνουν ποτέ πια σε ουρές, διότι μπορούν να φορτίζουν τις κάρτες τους σε όλο το δίκτυο των αυτόματων μηχανημάτων (300 αυτόματα μηχανήματα σε όλο το δίκτυο) και από όλα τα εκδοτήρια της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ καθώς και από το διαδίκτυο. Μάλιστα, είναι πάγια διαδικασία και δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Σημειώνεται πως έως τις 30 Νοεμβρίου, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να καταθέτουν φακέλους και να αποστέλλεται η κάρτα στη διεύθυνση επιλογής τους ταχυδρομικά.

Οι κάτοχοι χάρτινων εισιτηρίων μπορούν:

Εάν έχουν έως 10 εισιτήρια να προσέρχονται στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ ΑΕ στον σταθμό της Ομόνοια ή στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΣΥ ΑΕ (Παρνασσού 6, Άγιος Ιωάννης Ρέντης) για να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Οι κάτοχοι περισσότερων των 10 εισιτηρίων θα προσέρχονται από 20/11/2017 στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, Αθήνα) προκειμένου να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Δίκτυο πωλήσεων

Δημιουργείται δίκτυο πώλησης σε περίπτερα και άλλα σημεία. Από τα περίπτερα στα οποία εστάλησαν επιστολές συνεργασίας (900 επιστολές από Ιούνιο 2017 έως Σεπτέμβριο 2017) ανταποκρίθηκαν 200 περίπτερα, στα οποία δόθηκαν POS του ΟΑΣΑ. Το δίκτυο επεκτείνεται και θα φτάσει στα 600 σημεία.

Τα νέα ηλεκτρονικά προϊόντα κομίστρου, προσωποποιημένες και απρόσωπες κάρτες (ATH.ENA CARD) είναι μέσα κομίστρου μακράς διαρκείας, με χρόνο ζωής 10 έτη. Τα πολλαπλά εισιτήρια (ATH.ENA TICKET) είναι επαναφορτιζόμενα μέσα κομίστρου και έχουν διάρκεια ζωής 1 έτους. Συνιστάται στο επιβατικό κοινό η διαρκής επαναφόρτιση και επαναχρησιμοποίησή τους.

Νέα εκπτωτική πολιτική από τις 20 Νοεμβρίου

  • Μείωση τιμής: Στο εισιτήριο 10+1 μειώνεται η τιμή κατά 0,50 €, τιμή ανά εισιτήριο 1,23 (φθηνότερη επιλογή)
  • Μείωση τιμής: Στο 5πλό εισιτήριο μειώνεται η τιμή κατά 0,50 €, τιμή ανά εισιτήριο 1,3 (δεύτερη φθηνότερη επιλογή)
  • Εισαγωγή νέου διπλού εισιτηρίου με μείωση τιμής:
  • Εισάγεται διπλό εισιτήριο (μετ’ επιστροφής) με τιμή 2,7 ευρώ (τιμή ανά εισιτήριο 1,35)

Σημεία αγοράς και επαναφόρτισης

Όλα τα μέσα επαναφορτίζονται σε όλα τα αυτόματα μηχανήματα (300 μηχανήματα σε όλους τους σταθμούς της στάση, του τραμ και σε εξωτερικούς χώρους. Τα μηχανήματα έχουν οδηγίες χρήσης)

Όλα τα προϊόντα επαναφορτίζονται σε όλα τα εκδοτήρια της ΟΣΥ (40 εκδοτήρια) και της στάση

Όλα τα προϊόντα επαναφορτίζονται στο δίκτυο των 200 περίπτερων που έχουν δεχθεί post Top OASA. Top δίκτυο είναι σε φάση επέκτασης και θα φτάσει στα 600 σημεία, σύμφωνα με την προδιαγραφή του έργου.

Για επιβάτες που κάνουν χρήση από 5 έως 15 διαδρομές προτείνεται η χρήση ανώνυμης κάρτας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα