Τέλος στον ανεξέλεγκτο διαδικτυακό τζόγο βάζει ο Τσακαλώτος

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προανήγγειλε την κατάθεση δύο νέων νομοσχεδίων έως τα Χριστούγεννα, με τα οποία θα ρυθμίζεται πλήρως όλη η αγορά παιγνίων και ανακοίνωσε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο για τα καζίνο και κι ένα ακόμη για το ιντερνετικό στοίχημα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε για το χρονοδιάγραμμα της συνολικής ρύθμισης της αγοράς των παιγνίων στη χώρα την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην οποία εισήχθη προς επεξεργασία το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, και εκτίμησε ότι τα έσοδα που θα αποκομίσει το ελληνικό Δημόσιο από τον φόρο 30% στα παιγνιομηχανήματα, θα φτάσουν μέχρι 300 εκατ. ευρώ το χρόνο, όταν θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία τα VLTs («φρουτάκια»). Για το τρέχον έτος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπολογίζει τα έσοδα να είναι περίπου 10 εκατ. ευρώ και του χρόνου να φτάσουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο υπουργός «αξίζει τον κόπο αντί να κόψουμε συντάξεις, ή να αυξήσουμε τους φόρους, να μαζέψουμε κάποια χρήματα από τα παιγνιομηχανήματα».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «έχουμε μια πώληση και μια σύμβαση, η οποία είναι δεδομένη και μέσα σε αυτή τη σύμβαση να πρέπει να πορευτούμε γιατί όπως όλοι ξέρουμε πρέπει το κράτος να έχει συνέχεια», ενώ κατά την τοποθέτησή του έδωσε απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων που τέθηκαν από τους εισηγητές και ειδικούς αγορητές των κομμάτων.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει την υποχρέωση να ενημερώσει την Κομισιόν πριν καταθέσει το νομοσχέδιο, δεδομένου ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση την εκ προοιμίου έγκριση και προσέθεσε ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να αναλάβει αυτό το ρίσκο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα