Τέλος εποχής για τον Warren Buffet στο μετοχικό κεφάλαιο της General Electric

Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett αποχώρησε από μία από τις παλαιότερες εταιρείες της Αμερικής: την General Electric.

Η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου επενδυτή πούλησε 10,6 εκατομμύρια μετοχές της GE στο β’ τρίμηνο, ένα μερίδιο που άξιζε 315 εκατ. δολάρια στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν υποβληθεί στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η Berkshire απέκτησε τις περισσότερες από τις μετοχές το 2014, με τον επενδυτή να έχει δανείσει σχεδόν 3 δισ. δολάρια στην GE το 2008 στο ναδίρ της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Εκτός από τις μετοχές, η Berkshire έχει λάβει εκατοντάδες εκατομμύρια σε μερίσματα από την GE όλα αυτά τα χρόνια. Συνολικά, η επένδυση ύψους 3 δισ. δολαρίων του Buffett μέσα στην κρίση, παρήγαγε κέρδη άνω του 1 δισ. δολαρίων. Η απόφαση της Berkshire να ρευστοποιήσει το μερίδιό της στην GE ελήφθη το ίδιο τριμηνο που ο όμιλος ανακοίνωσε ότι αλλάζει διοίκηση με τον Jeff Immelt να αποχωρεί μετά από 16 χρόνια στη θέση του CEO και να παραδίδει τα ηνία σε έναν από τους “λοχαγούς” του, τον John Flannery.

O Immelt είχε δεχτεί πιέσεις από τον ακτιβιστή επενδυτή Trian Fund Management να μειώσει το κόστος, ενώ οι αναλυτές έχουν εκφράσει ανησυχίες πως η εταιρεία χρειάζεται να χαμηλώνει τους στόχους για τα κέρδη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα