Τάσεις ανόδου με επιφυλάξεις στις ευρωαγορές

Συγκρατημένες είναι οι κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταβάλλοντας προσπάθειες ανόδου, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις τελευταίες εξελίξεις από το “μέτωπο” του Brexit.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,13% στις 386,97 μονάδες. Στους επιμέρους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,31%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,12% και ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,23%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώνεται 0,51% υψηλότερα, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,08% και ο πορτογαλικός PSI 20 καταγράφει κέρδη 0,09%.

Στην Wall Street, ο τεχνολογικός κλάδος άσκησε πιέσεις στον S&P 500 και στον Nasdaq, με τον Dow Jones πάντως να γνωρίζει ενδοσυνεδριακά κέρδη άνω των 300 μονάδων προτού κλείσει 50 μονάδες υψηλότερα, εν μέσω θετικού κλίματος μετά από την έγκριση της Γερουσίας στη φορολογική μεταρρύθμιση του Trump. Στις ασιατικές αγορές, εν τω μεταξύ, το κλίμα ήταν μικτό.

Πίσω στην Ευρώπη, το θέμα του Brexit θα συνεχίσει να επιβαρύνει το επενδυτικό αίσθημα, καθώς δεν επιτεύχθηκε συμφωνία από τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May συναντάται σήμερα με τον Ισπανό πρωθυπουργό Mariano Rajoy, με τα θέματα της Καταλονίας και του Brexit στο επίκεντρο.

Παράλληλα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέλεξαν χθες τον υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης, Mario Centeno, ως επόμενο ηγέτη του Eurogroup.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα