Σ. Φάμελλος: Το Περιβάλλον να γίνει σήμα κατατεθέν της χώρας

sokratis-famellos-480x250Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, πραγματοποιήθηκε Γιορτή Ανακύκλωσης, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας, συμμετέχοντας στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

 

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, πραγματοποιήθηκε Γιορτή Ανακύκλωσης, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας, συμμετέχοντας στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Από το πρωί, στην πλατεία Καπνεργάτη της πόλης, στήθηκε ένα ιδιότυπο λούνα παρκ με παιχνίδια, που βοηθούσαν τα παιδιά να μπουν στο νόημα της ανακύκλωσης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός, πριν επισκεφθεί τον χώρο της γιορτής, επισήμανε ότι η προτεραιότητα στα θέματα Περιβάλλοντος αποτελεί πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης και ότι στον τομέα της ανακύκλωσης, στόχος του εθνικού σχεδιασμού είναι ο διπλασιασμός των ποσοτήτων υλικών που οδηγούνται στην ανακύκλωση.

Δήλωσε ότι η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους Δήμους, ώστε οι φορείς διαχείρισης των απορριμμάτων να μειώσουν το πρόβλημα της συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας αποβλήτων. Τόνισε ότι «η Ελλάδα αλλάζει σελίδα στο θέμα των απορριμμάτων», και επισήμανε ότι στον πρώτο μήνα, μετά τον ανασχηματισμό, το Υπουργείο δίνει προτεραιότητα στην πολιτική εξοικονόμησης φυσικών πόρων και ενέργειας, και επιζητά τρόπους αλλαγής στάσης των πολιτών απέναντι στο θέμα των απορριμμάτων. Διότι, όπως υπογράμμισε, «το Περιβάλλον δεν θα σωθεί με νόμους, αλλά με την ανάληψη κοινής ευθύνης απέναντι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Περιφερειακός Σχεδιασμός

Στο μεταξύ, το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων έχει ολοκληρωθεί και την ερχόμενη Δευτέρα θα εισαχθεί προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ), και δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, που παρενέβη στη συνέντευξη. Από την πλευρά της, η δήμαρχος Καβάλας και αντιπρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ, Δήμητρα Τσανάκα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες χρόνων του Δήμου στον τομέα της ανακύκλωσης, τονίζοντας το γεγονός του διπλασιασμού των ποσοτήτων υλικών που τοποθετήθηκαν στους μπλε κάδους μέσα σε έναν χρόνο! Πλέον, οι ποσότητες έχουν ξεπεράσει τους 200 τόνους τον μήνα, με σπουδαία αύξηση και στη συλλογή μπουκαλιών.

Στην συνέντευξη και την εκδήλωση, εκτός των προαναφερθέντων, παρέστησαν και οι τρεις βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, οι αντιδήμαρχοι Ζήσης Μπόνιας και Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού, Βασίλης Λιόγκας, ο υπεύθυνος τμήματος marketing και επικοινωνίας με τους ΟΤΑ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, Δημήτρης Παπασωτηρίου, το στέλεχος του τμήματος Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασία Μιρλή, καθώς και ο υπεύθυνος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, Ευριπίδης Ταρασίδης.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, κατά την παραμονή του στην Καβάλα, παρέστη και σε εκδήλωση που αφορούσε την Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στην οποία συμμετείχαν μουσικά τμήματα των σχολείων της πόλης. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Δασαρχείο, όπου συζήτησε με την δασάρχη Ζωή Γεωργούση τα προβλήματα των δασικών χαρτών του Νομού, καθώς και με στελέχη και τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, Μανό Κουτράκη, με τους οποίους συζήτησε ζητήματα που σχετίζονται με το μέλλον του Φορέα.

Το απόγευμα, ο υπουργός μετέβη στην Κομοτηνή, για να παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα