Σ. Φάμελλος: Το περιβάλλον αποτελεί σημαντικό μέρος της παραγωγικής βάσης την χώρας μας

1Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει αντίθεση μεταξύ προστασίας του Περιβάλλοντος και επενδύσεων, αλλά αντίθετα τα συστατικά «ταχύτητα, αξιοπιστία και ισονομία» αποτελούν τους παράγοντες εκείνους που επιτρέπουν οι δύο αυτοί τομείς να συμβαδίζουν μπροστά για το καλό των πολιτών και της χώρας

 

Κυρίαρχη και για το νέο κυβερνητικό σχήμα παραμένει η προγραμματική επιλογή και δέσμευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για γρήγορη ολοκλήρωση των διαδικασιών διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ώστε η χώρα να βγει από την κρίση και το 2017 να αποτελέσει έτος ανάπτυξης, εργασίας και προόδου για την Ελλάδα, τόνισε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9FM».

Υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή του Έλληνα πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, είναι να δώσει νέα ώθηση και να ενισχύσει την ήδη υπάρχουσα δυναμική για την επίτευξη του προαναφερόμενου στόχου, ο κ. Φάμελλος επισήμανε: «Όλοι οι σύντροφοι που ήταν στο κυβερνητικό σχήμα, είτε παραμένουν είτε όχι, εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αφού -όπως προέκυψε και από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- έχουμε ενιαία γραμμή και ισχυρή θέληση, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια. Δεν είναι εύκολο, αλλά όλοι έχουμε τον σκοπό αυτό».

Ως πολύ ενδιαφέρουσα, χαρακτήρισε ο κ. Φάμελλος, την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ της προστασίας του Περιβάλλοντος και της πραγματοποίησης επενδύσεων στον τομέα.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά: «Το Περιβάλλον δεν μπορεί να αποτελεί μια περίκλειστη προστατευόμενη ζώνη που φοβάται για τα πάντα και δεν αξιοποιεί την τεχνολογία, αλλά ούτε και μια άναρχη διαδικασία τακτοποίησης συνεταίρων που μέχρι τώρα δυστυχώς υπήρχε. Δηλαδή, ανάλογα με το πόσο ισχυρό συμφέρον εκπροσωπούσε κάποιος, τόσο πιο εύκολη πρόσβαση είχε σε αυτό».

Ξεκαθαρίζοντας ότι το Κράτος και η Πολιτεία δεν είναι «μπαμπούλας, αλλά αντίθετα καταλύτης στη λειτουργία του τομέα», ο κ. Φάμελλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι όχι μόνο δεν υπάρχει αντίθεση μεταξύ προστασίας του Περιβάλλοντος και επενδύσεων, αλλά αντίθετα τα συστατικά «ταχύτητα, αξιοπιστία και ισονομία» αποτελούν τους παράγοντες εκείνους που επιτρέπουν οι δύο αυτοί τομείς, όχι μόνο να μην είναι αντίπαλοι, αλλά αντίθετα ως σύμμαχοι να συμβαδίζουν μπροστά για το καλό των πολιτών και της χώρας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι το Περιβάλλον αποτελεί και αυτό με τη σειρά του σημαντικό μέρος της παραγωγικής βάσης την χώρας μας και σημείωσε ότι ευθύνη της Πολιτείας είναι να ενισχύσει αυτήν την οπτική και όχι να προβεί σε κινήσεις που θα την θίξουν. Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να είναι «αποτελεσματική, να προβαίνει σε γρήγορους ελέγχους και με την σωστή νομοθεσία να αδειοδοτεί γρήγορα, ώστε να βοηθά τη λειτουργία ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και της επιχειρηματικότητας». Τονίζεται ότι ο κ. Φάμελλος, μεταξύ άλλων, κατέθεσε τον ενθουσιασμό, αλλά και την ευθύνη που νοιώθει για τα νέα του καθήκοντα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα