Σ. Φάμελλος: Πιο σημαντική είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση

«Είναι ένα διαρκές παιχνίδι συσχετισμών δυνάμεων» τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας για την συμφωνία που επετεύχθη στη Μάλτα, προσθέτοντας ότι «καταφέραμε να επιστρέψουμε στη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη που το ΔΝΤ προσπαθούσε να αναιρέσει».

 

Διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται στην Ευρώπη «με ανθρώπους που έχουν άλλη πολιτική αντίληψη από εμάς και θεωρούν ότι ένα άλλο μοντέλο είναι καλύτερο. Το μοντέλο που έφερε τη χώρα ως εδώ, ενώ εμείς το έχουμε ζήσει στο πετσί μας και ξέρουμε ότι έχει αποτύχει». «Επιμένουν σε μέτρα που δεν είναι παραγωγικά και αναπτυξιακά» ενώ «η Ευρώπη έχει αρχίσει να χάνει τη βασική λογική της που λέει αν οι παράμετροι είναι σωστοί δεν είναι ανάγκη να λάβεις νέα μέτρα».

Eπιμένουν με άχτι ενάντια στη χώρα, θα τους χαλάσει τα σχέδια αν υπάρξει άλλο μοντέλο με την κοινωνία ικανοποιημένη

Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι «επιμένουν με ένα άχτι απέναντι στη χώρα μας, επειδή διαφωνούν με τη δική μας άποψη δεν θέλουν να υπάρξει «άλλη φωνή στην Ευρώπη». Θα τους χαλάσει τα σχέδια αν υπάρξει και άλλο μοντέλο με την κοινωνία ικανοποιημένη».

Χαρακτήρισε «αντιδημοκρατικό ότι εκμεταλλεύονται τη χώρα μας για να πάνε καλύτερα στις δικές τους εκλογές» ενώ επεσήμανε ότι «η Ευρώπη έχει ως βάση ύπαρξης την ευρωπαϊκή σύνθεση και πορεία. Μπορεί να είμαστε σε διαφορετικά κόμματα αλλά εμείς θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρξει κοινό ευρωπαϊκό μέλλον».

Αναφέρθηκε στο τι έχει ήδη κάνει η κυβέρνηση προς όφελος της κοινωνίας που στοιχειοθετούν σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο το διαφορετικό μοντέλο που υπηρετεί, μέτρα όπως ότι το πλεόνασμα του 2016 δόθηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους, ή ότι ξεκόλλησε ο αναπτυξιακός νόμος και δεν είναι μόνο για τους ημέτερους , ότι το ΕΣΠΑ δόθηκε με ισότιμα κριτήρια για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Επίσης όπως ανέφερε τα σκάνδαλα για τη Novartis και Siemens πήγαν στον εισαγγελέα τα δάνεια με αέρα δεν δίνονται πια και υπάρχει διαφάνεια στις διαφημίσεις των τραπεζών.

Απαντώντας για το κείμενο που κατατέθηκε στην Κ.Ε. και υπέγραψαν 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρόκειται οι διαφορετικές απόψεις στο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν στοιχείο εσωκομματικής δημοκρατίας πουκατά ένα λόγο παραπάνω δείχνει ότι δεν είμαστε ίδιοι.

Οι φοροφυγάδες και οι ακροδεξιές πολιτικές δεν θα ωφεληθούν από τη δική μας πολιτική

Ωστόσο ο κ. Φάμελλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ψηφιστούν τα μέτρα. «Αναλάβαμε κάτι πολύ δύσκολο που απέχει από τη δική μας προγραμματική και αξιακή κρίση και κάνουμε συμβιβασμούς γιατί πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να βγει η χώρα από την κρίση, να παραμείνουν πολιτικές προς όφελος της κοινωνίας, να μην ξαναγυρίσουν οι άνθρωποι της Siemens στην κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά.

“Το πλεόνασμα πρέπει να επιστρέφει σε δύο διαδρομές, στην κοινωνική πολιτική και κοινωνικό κράτος καθώς και στη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών και των μικροεπιχειρηματιών. Οι ακροδεξιές πολιτικές και οι φοροφυγάδες δεν μπορούν να ωφεληθούν από τη δική μας πολιτική, αντίθετα θέλουμε μια δίκαιη φορολογική πολιτική”.

“Η ανυπαρξία δασικών χαρτών ή κτηματολογίου ευνοεί μια μικροδιαπλοκή, είναι μια αλλαγή που πρέπει να γίνει στη χώρα ωστόσο τα προβλήματα που δημιουργούνται πρέπει να λύνονται”.

«Δεν χρειάζεται να υποβληθούν σωρηδόν αντιρρήσεις» εξήγησε αναφορικά με τους δασικούς χάρτες ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, ανάλογα με την περίπτωση πρέπει να γίνει είτε «αίτηση πρόδηλου λάθους», είτε «άρση αναδάσωσης από τον δασάρχη». “Με το νέο νόμο θα είναι πολύ φτηνή η μεταβίβαση της χρήσης στον αγρότη, θα υπάρξουν 100 δόσεις και οι επιδοτήσεις δεν κινδυνεύουν” εξήγησε ο κ. Φάμελλος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα