Σ. Φάμελλος: “Κυβέρνηση και κοινωνία προχωρούν, η αντιπολίτευση κινδυνολογεί”

Ο Αν. ΥΠΕΝ τόνισε ότι η χώρα είναι για πρώτη φορά σοβαρή και συνεπής στις υποχρεώσεις της και αυτή η πραγματικότητα σε συνδυασμό με την υπεραπόδοση των εσόδων αποκλείει την ενεργοποίηση του δημοσιονομικού διορθωτή.

“Η χθεσινή απόφαση του ESM σχετικά με την έγκριση των βραχυπρόθεσμων μέτρων του Ελληνικού χρέους αποτελεί βήμα προόδου”, δήλωσε νωρίτερα στα Παραπολιτικά 90.1 FM o Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση διαψεύδει όλους όσοι κατηγορούσαν την κυβέρνηση, στα τέλη Δεκεμβρίου, για την επιλογή της να μοιράσει το πλεόνασμα τους έτους, καταβάλλοντας την εφάπαξ 13η σύνταξη.

“Δεν κάνει καλό στην χώρα και την οικονομία η συνεχής αναπαραγωγή αρνητικών ειδήσεων οι οποίες διαψεύδονται καθημερινά”, συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος τονίζοντας ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν θα περιέχει αρνητικά μέτρα για τη κοινωνία.

Ως προς το ζήτημα της επέκτασης του δημοσιονομικού διορθωτή διευκρίνισε ότι “δεν συνιστά λήψη επιπλέον μέτρων” και επιπλέον “δεν υπάρχει κίνδυνος εφαρμογής του διότι και οι πλέον σκληροί επικριτές μας στο εξωτερικό συνηγορούν σε αυτή την πρόβλεψη”.

Ο Αν. ΥΠΕΝ τόνισε ότι η χώρα είναι για πρώτη φορά σοβαρή και συνεπής στις υποχρεώσεις της και αυτή η πραγματικότητα σε συνδυασμό με την υπεραπόδοση των εσόδων αποκλείει την ενεργοποίηση του δημοσιονομικού διορθωτή.

“Η επιβάρυνση της κοινωνίας και οι αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους θα έρθουν μόνο εάν υλοποιηθούν τα μέτρα του ΔΝΤ”, σχολίασε ο Σωκράτης Φάμελλος και πρόσθεσε πως η μικρή παράταση που υπάρχει στη συμφωνία με τους θεσμούς δεν δημιουργεί κινδύνους, παρά την καταστροφολογία μέρους της Αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ, διότι στόχος είναι η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, επεσήμανε την αναγκαιότητα μιας ενιαίας, ευρωπαϊκής λογικής προς όφελος των πολιτών και των κοινωνιών, σύμφωνα με την οποία το ευρώ δεν θα σωρεύει πλούτο στον βορρά και φτώχεια στον νότο και η δημόσια πολιτική συζήτηση θα δημιουργεί συμμαχίες προς όφελος της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα