Σ. Φάμελλος: Η ΝΔ δεν υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα

“Αν κάποιος θέλει να μιλήσει για ετερόκλητες συμφωνίες, ας μιλήσει για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Οικολόγων Πράσινων είχε ξεκάθαρο οδικό χάρτη που ήταν να βγούμε από το μνημόνιο, να σταθούμε στα πόδια μας σαν χώρα, να αρχίσει επιτέλους η παραγωγή, να πετύχουμε θετική αξιολόγηση από το εξωτερικό και από τις αγορές και φυσικά να ξεκαθαρίσουμε και πολύ σημαντικά θέματα διαπλοκής και διαφθοράς”, δήλωσε ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας σήμερα το πρωί στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

 

Στη συνέχεια ο Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι “αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας, παρ’ ότι είχε έναν πολύ ισχυρό εταίρο με κοινοβουλευτική δύναμη 145 βουλευτών, χαρακτηρίστηκε σαφέστατα από προγραμματική σύγκλιση, με απόλυτη συνέπεια στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ψηφίστηκε από κοινού πάνω από το 95% των νομοσχεδίων που πέρασαν από τη Βουλή, καθώς και οι εξεταστικές επιτροπές για τα δάνεια των κομμάτων, τα δάνεια των μέσων ενημέρωσης, τη φαρμακευτική δαπάνη, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη Novartis, τα εξοπλιστικά κ.λπ. ”

“Δεν είχαμε συμφωνήσει για το Μακεδονικό, δεν ήταν τότε το μείζον θέμα. Τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση ήταν απόλυτα σταθερή και ήταν από τις λίγες κυβερνήσεις συνεργασίας που ολοκληρώνουν τον κοινοβουλευτικό τους βίο. Με αυτό τον τρόπο τηρείται και το Σύνταγμα, γιατί πρέπει επιτέλους οι κυβερνήσεις συνεργασίας να τηρούν και το Σύνταγμα και όχι να γίνονται εκλογές από αστάθεια, όπως μας συνήθισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι η πρώτη φορά που υπήρχε απόλυτα σταθερή και συνεπής κυβερνητική συμμαχία”.

“Αυτοί που δεν είναι συνεπείς είναι αυτοί που προτιμούν να παραμείνει το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, αντί να σβηστούν οι αλυτρωτικές διεκδικήσεις”, συνέχισε ο Σ. Φάμελλος,επισημαίνοντας ότι “η στάση του κ. Καμμένου ήταν καθαρή και συνεπής με αυτά που είχε δηλώσει. Οι υποκριτές της συμφωνίας των Πρεσπών είναι η πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ εξαιρουμένων των Βορίδη, Γεωργιάδη και Σαμαρά. Όλοι οι υπόλοιποι υποστήριξαν τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων -erga omnes- και τώρα που το πετύχαμε κάνουν μικροκομματικά παιχνίδια εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Διότι ο κ. Καραμανλής , ο κ. Μεϊμαράκης και η κ. Μπακογιάννη ήταν στο Βουκουρέστι, αυτό ζήτησαν να κάνει η χώρα και τώρα που η Ελλάδα το πέτυχε κρύβονται: “Ανήκουν στην ίδια ευρωομάδα με την κ. Μέρκελ, τον κ. Βέμπερ, τον κ. Γιούνκερ που υποστηρίζουν τη συμφωνία και αυτοί στην Ελλάδα κάνουν μικροκομματική πολιτική. Δεν έχουν την απαραίτητη πολιτική τόλμη και το πολιτικό ανάστημα να υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα”.

Αφού επανέλαβε ότι η θέση του πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρη και αφορά σε συντεταγμένη προσφυγή σε εκλογές αν στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης δεν συγκεντρώσει 151 βουλευτές, σημείωσε ότι “η κυβέρνηση έχει προετοιμάσει συγκεκριμένες επιλογές προς όφελος των πολιτών, τώρα που είμαστε εκτός μνημονιακών περιορισμών και παραλογισμών, και θέλει να προχωρήσει σημαντικά ζητήματα όπως τα κόκκινα δάνεια, οι 120 δόσεις για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου, καθώς και δύο πολύ μεγάλα πολιτικά ζητήματα όπως είναι η συνταγματική αναθεώρηση και η συμφωνία των Πρεσπών. Πιστεύω ότι η αντιπολίτευση προεξοφλεί ήδη ότι θα υπάρξει ψήφος εμπιστοσύνης και αυτό της δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη αγωνία, επειδή εκτός όλων αυτών που προανέφερα και η εξέταση του φακέλου Novartis ολοκληρώνεται σιγά σιγά και αυτό τους εκνευρίζει ακόμα περισσότερο. Αυτό ακριβώς όμως είναι η δημοκρατία και η διαφάνεια και επιτέλους τα πράγματα προχωρούν κανονικά”. ​

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα