Σ. Λαβρόφ: Θετική η συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ-Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι συνομιλίες μεταξύ των ηγετών των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας δημιουργούν θετική εντύπωση, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σχολιάζοντας τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορεάς Κιμ Γιον Ουν, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Σιγκαπούρη.

«Και εμείς επίσης, όπως κι εσείς, βλέπουμε τηλεόραση, παρακολουθούμε τις δηλώσεις που κάνουν και οι δύο πλευρές. Κείμενα δεν είδαμε. Κατά την άποψη μου ακόμη δεν έχουν δημοσιευθεί, αλλά το ίδιο το γεγονός της συνάντησης, είναι φυσικά θετικό» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στους δημοσιογράφους.

Η Μόσχα θα συνεχίσει να καταβάλλει ενεργές προσπάθειες υποστήριξης του πολιτικού και διπλωματικού διαλόγου στην Κορεατική χερσόνησο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Δεδομένου ότι η πρώτη και δεύτερη φάση του ρωσο-κινεζικού «οδικού χάρτη» ήδη υλοποιείται, καλούμε τους εταίρους μας να αρχίσουν να επεξεργάζονται τρόπους για την διεξαγωγή πολυμερών διαβουλεύσεων, τελικός σκοπός των οποίων θεωρούμε ότι πρέπει να είναι η δημιουργία ενός σταθερού μηχανισμού ειρήνης και ασφάλειας, ο οποίος θα λαμβάνει υπ’ όψιν τα συμφέροντα όλων των κρατών της Βορειο-ανατολικής Ασίας», αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα